2022. 06. 04.

Tudomásukra: 2022. június 5.

1. Pünkösd van.
Reggel 7 és 8 órakor
szentmisét végzünk. Délelőtt 11 órakor van a bérmálási szentmise. Esti mise 19 órakor.
 
2. Exc. dr. Kovács Gergely gyulafehérvári érsek atya első alkalmmal látogatja meg ünnepélyesen közösségünket, bemutatja a szentmisét, és 128 hívőt részesít a bérmálás szentségében. 
Mivel érsek atyánk találkozni akar híveinkkel, ezért kérjük a kedves híveket, hogy ezt a megtisztelő látogatást értékeljék és jöjjenek el erre a misére. Az idősek mindkét templomban helyet tudnak foglalni.
A szentmisét a templomtéren tartjuk, ezért a bérmálkozókat és a hozzátartazóikat is kérjük, hogy alkalmazkodjunk a körülményekhez és az időjáráshoz.
A bérmálkozók fél 11 órakor elfoglalják helyüket, és átveszik a bérmajegyet.  
A bérmáláskor a bérmaszülők a bérmagyermekeik mögé állnak és a bérmálás alatt jobb kezüket bérmagyerekük vállára teszik. 
A bérmálási szentmise után csoportképet készítünk a templomtorony keleti lépcsőjénél.
 
3. Elsővasárnapi szentórák  14 órától 18 óráig.
Kívánunk  kegyelemnteljes pünkösdöt minden kedves hívőnknek és olvasónknak.

4. Pünkösdhétfőn Boldogságos Szűz Mária az Egyház anyja ünnep: szentmise 7 és  8, 11 és este 7 órakor.

5. Kedden Szent Antal kilenced, elmélkedés az esti szentmisében.

6. Figyelmükbe ajánljuk Magyar katolikus jelenlét a világban - utazó kiállítást a Millenniumi templomban. Jó időtöltést kívánunk, mert sok-sok mindent megtudunk, hogy mit tett a magyar katolikus egyház.

7. Siculia Sancta - A Csíki-medence középkori falképes templomai, Udvarhelyi Nándor ajándékozott meg minket, csíkiakat ezzel a 240 oldalas gyönyörű könyvvel. Aki kezébe veszi lapozgatja, olvasgatja, sok-sok értékes emlékkel gazdagodik. Ára 75 lej. Kapható a kegytárgyboltban.

8. Egyéb tájékoztatót megtalálják az Egyházközségi Apostolban.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése