2022. 12. 24.

2022. december 24. - Szenteste

1. Szenteste. Betlehemes műsor és szentmise 3 alkalommal: 

18 órakor és 20 órakor a Millenniumi templomban. A Betlehemest a gyerekek adják elő. 

A templomtéren 23 órakor lesz a felnőtt Betlehemes, és utána Exc. és Ft. Tamás József püspök celebrálja a szentmisét.

Szenteste a kisgyerekekkel érdemes a Galérián résztvenni a szentmisén. 

2. Szécsenyben 18 órakor Szentesti misét tartunk. Az ünnepen 10 órakor.

3. Karácsony Jézus Krisztus születése. Karácsony napján vasárnapi miserend van: 7, 8, ½10, 11, ¼1 és 18 órakor.

4. Dec. 26-án, hétfőn Szent István napján reggel 8, ½10, 11, ¼1 és 18 órakor. Az esti szentmisén a Madéfalvi Gyerekszkóla és az Egyházi Énekkar fog énekelni.  

A mise után a Gaudete és a Madéfalvi Kórus félórás koncertje következik.

5. Kedden, Szt János napjától hétköznapi miserend: fél 7, 7 és este 6 órakor.

6. Pénteken, december 30-án tartjuk a Szent Család ünnepét. Szentmisét tartunk reggel fél 7-kor, 7 órakor, de. 11 órakor és este 6 órakor. A templomi gyűjtés a Családpasztorációs Központ javára történik. A 11 órakor kezdődő szentmisén köszöntjük és megáldjuk a jubiláns házaspárokat.

7. December 31-én, Szilveszter este 6 órakor óévi hálaadó szentmise és az évről beszámoló. Az óév utolsó félórájában a Millenniumi-templomban csendes hálaadást tartunk.

8. A házszentelést január 2. és 6. között tartjuk a hagyományos sorrendben. A program az Egyházközségi Apostolban megtalálható.

9. Krisztus Világa decemberi száma kapható a ministránsoknál, a sekrestyében és a Kegytárgyboltban.

10. Könyv újdonság a Kegytárgyboltban: Ferencesek főztje, Szakácskönyv Csíksomlyóról az 1690-es évekből. A máisk könyv: ThomasRosenlöcher – Szeretsz szeretlek – Felolvasásra váró történetek. A rendkívül víg kedélyű és tevékeny szerző az idén hunyt el. A könyvet Bács Béla János fordította.

Záró rész: Megünnepeltük Urunk Jézus Krisztus születését. A egybegyűlt hívek testvéri közösségében felidéztük megváltó Istenünk szent titkát és meghallgattuk üzenetét. Hívő lélekkel, buzgó és zengő énekléssel hódoltunk előtte. Szentmisénk rövidesen véget ér.

Mielőtt elbúcsúznánk megköszönjük püspök úr szolgálatát, ministránsok, sekrestyések, karbantartónk és irodai munkatársak fáradozását. Híveink sokrétű áldozatát, akik komolyan készültek az advent folyamán a Karácsonyra.

Köszönjük a karácsonyi misztériumjátékot előadó hittanos-ministráns gyerekek buzgóságát, lelkes hozzáállását. A felnőttek betlehemes előadását. Továbbá tisztelendő munkatársaimnak, a kántor uraknak, az énekkarnak szolgálatát, a Nőszövetség és Oltáregylet, valamint a kedves hívek állandó segítségét.

Végezetül mindnyájuknak és szeretteiknek áldott, szent Karácsonyt kívánunk.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése