2022. 12. 03.

Hirdetés: 2022. december 4.

1. Ádvent 2. vasárnapja van. A város adventi koszorúján 17 órakor meggyújtják a 2. gyertyát.

2. Roráté szentmisét reggel 6 órakor kezdjük, előtte és alatta mindkét templomban gyónási lehetőség.

3. December első vasárnapja a ¼1-es szentmise után 10 perces adventre hangoló műsorral örvendeztetnek meg a Nagy István Művészeti Középiskola diákjai. Utána elsővasárnapi szentségimádást tartunk.

4. Hétfőn az esti 6 órai szentmise végén jön Szent Miklós püspök, a Mikulás a Millenniumi templomba. Szeretettel várjuk őt és a gyerekeket.

5.  Karácsonyi szeretet kosarat készítünk a nehézsorsú családoknak. Aki hozzá szeretne járulni, az pénzadománnyal segíthet.

6. A plébániai hittanórákat megtartjuk kedden és pénteken. Pénteken az elsőáldozásra készülőket és a bérmálkozókat várjuk.

7. Kedden du 3 órára hívjuk azokat az iskolásokat, akik a karácsonyi Betlehemes műsorba részt szeretnének venni.

8. Csütörtökön, December 8-án Szűz Mária Szeplőtelen Fogantatása. Kötelező főünnep. Szentmisét végzünk reggel 6. és 7. órakor, de. 11. és este 6 órakor. A diákokat az esti misére várjuk.

9. A Vároházán, pénteken 18 órától dr.Nyisztor Tinka: Küzdelem a magyar nyelvért a moldvai templomokban címmel tart előadást.

10. Kapható A holnap reménye – advent gondolatok kispapoktól. A 44 oldalas színes füzet ára 5 lej. Kapható a sekrestyében és a kegytárgyboltban.

11. Adventben a kegytárgyüzlet 9 órától 16 óráig tart nyitva. Vasárnap 9-től 13 óráig. Az egyházi hozzájárulást ott is ki lehet fizetni.   A 2023. évi Katolikus Falinaptár kapható, román nyelvű is. Ára 4 lej.

12. Kapható a Krisztus világa novemberi száma. A tartalomból most egy cikket emelünk ki: Utazás a JézuskáhozMinden kisgyerek álma, hogy mielőbb találkozzon a kis Jézussal. Ezt a találkozást most játékosan a családban is megtehetjük, csak nyissuk ki középen a Krisztus Világát, és már is láthatjuk a Jézuskához vezető utat. Kerítsünk egy dobókockát és 4-6 darab színes bábut, s ha elolvastuk a szabályt, indulhat a család csapatépítő játéka.

Főleg az iskolás és elsőáldozásra készülő gyerekek most alapozzák értékrendjük elemeit - ami szerint akarnak élni -, és ez az értékrend támogatja őket egy nagyon bonyolult világban. Irányt, értelmet, biztonságosabb identitást ad nekik, hogy az élet kudarcait egészségesebben tudják kezelni, mert életük csak Istennel lehet tökéletes.  Máskülönben kortól független társasjáték. Szabály is van.

Kívánjuk, hogy mindnyájan találjuk meg helyünket Jézushoz utazva a családban és a vallásos közösségben. A lapot a kijáratoknál árusítják a ministránsok. Ára 3 lej.

  

Nemcsak elsőáldozásra készülőknek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése