2022. 12. 19.

Hirdetés: 2022. december 18.

1. Hétfőtől szombatig minden reggel 6 órakor hajnali szentmise, előtte és alatta gyónási lehetőség mindkét templomban.

2. Hétfő, kedden 8 órától 15 óráig a Millenniumi templomban a diákok gyóntatása. Kedden, szerdán és csütörtökön a Szent József kápolnában. A plébániai hittanórák szünetelnek január 11-ig.

3. Felnőtteknek lelkigyakorlat hétfőn, kedden és szerdán az esti szentmise keretében. Ft. Fülöp László nagykászoni plébános tartja. Gyónási alkalom mindkét templomban. Arra kérjük a híveket, hogy ne hagyják gyónásukat az ünnepre, akkor a külföldről haza jötteké az alkalom.

4. Csütörtökön este 7 órakor a Psallite együttes karácsonyi koncertje lesz a Szent Kereszt templomban.

5. Adventben a kegytárgyüzlet 9 órától du. 5 óráig tart nyitva. Vasárnap 9-13 óráig. Az egyházi hozzájárulást ott is ki lehet fizetni.

A kegytárgyboltban kapható a 2023. évi katolikus falinaptár, román nyelvű is. Van kalendárium, forgathatós naptár és újságok.

6. Szombaton Szenteste a betlehemest szentmisével tartjuk 18,oo; 20,oo és 23,oo órakor. A szentmisén foglaljunk helyet a templomban, a Galérián és az altemplomban. A kisgyerekekkel érdemes a Galériára menni.  A két első betlehemest a ministráns-hittanos gyerekek adják elő. A felnőtt betlehemes 23 órakor a templomtéren kezdődik, majd bevonulunk a templomba szentmisére, amelyet Exc. és Ft. Tamás József püspök celebrál. 

 

7. Szombaton Szécsényben is lesz vigília mise 18 órakor.

8. Vasárnap Karácsony, Jézus Krisztus születésének ünnepe. Vasárnapi miserendet tartunk.

9. Vasárnap katolikus hetilapot az újévtől csak postán tudják küldeni. A 2022. évi utolsó 2 számot még a sekrestyében meg tudják vásárolni. 2023 első negyedévére a Vasárnap hetilap 65 lejbe kerül, amit a kolozsvári Verbum kiadó a postán keresztül házhoz küld. Feliratkozni a sekrestyében és a kegytárgyasnál lehet.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése