2023. 04. 15.

Közérdekű hirdetés: 2023. április 16.

1. Ma az Isteni Irgalmasság vasárnapján teljes búcsút lehet nyerni a feltételek teljesítésével. A ¼ 1-es mise után szentségimádást tartunk a Szent Kereszt templomban. Vezeti a Jézus Szíve családja csoport.

2. Hétfőn délután a Szent Kereszt Plébánia Szent Kinga Oltáregylet-Nőszövetsége szervezésében az Erdélyi Magyar Római Kolikus Oltáregyletek-Nőszövetségek Egyesülete háromnapos tavaszi konferenciája kezdődik. Hétfőn és kedden az esti 7-es szentmisén résztvesznek. A hétfő esti misén szentbeszédet mond, Msgr. Tamás József ny. püspök atya; kedden Ft. ifj. Czikó László búzásbesenyői plébános; szerdán reggel a 7-es misén Ft. Balázs Ferenc marosvásárhely-cserealji plébános. 

3. Az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleivel értekezletet tartunk április 18-án, kedden 17 órakor a Millenniumi templomban.

4. Az elsőáldozásra a felkészítőt a héten folytatjuk, kötelező a részvétel..

5. A bérmálkozóknak pénteken 19 órakor felkészítő.

6. Emlékeztetjük, hogy kedden a Szent Antal-nagykilenced 2. keddje.

7. Pénteken du. 6 órakor a Városházán Pesty László: A Heckerek reggelije címmel számol be arról, hogy Európa 11. államában hogyan tudták  ősszegyűjteni  a nemzeti régiókért indított európai polgári kezdeményezés áláírásait.

 

8. Az Érsekség rendelete alapján plébániánk nyilvántartásba kell vegye híveit: családonként és személyenként.  Ehhez kérjük híveink segítségét a forma nyomtatvány kitöltésével, akik a Szent Kereszt Plébániához tartoznak egyházilag. Két lehetőség van.: Elektronikusan  és űrlapon. Mellékeljük az elektronikus formulát románul és magyarul. Az űrlapot a sekrestyében kapható, amit kitöltés után ugyanott le lehet tenni.

Online kitöltés: Csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia

Román nyelven: Parohia Romano Catolică fișă de familie

 

9. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése