2023. 04. 08.

Hirdetés, 2023. áprilia 8- 9.

1. Nagyszombaton este 8 órakor kezdjük a vigília-misét fényünnepséggel a Millenniumi-templomtéren.  

Végül a feltámadási körmenet szentségi áldásal és a himnuszo eléneklésével zárul. A vigíliára hozzanak gyertyát magukkal.

2. Az ünnepélyes ételszentelést reggel 8 órakor tartjuk a Főtéren. Gyűlekező fél 8-tól. Öt karszalagos egyháztanácsos áll segítségükre, irányításukat kövessék. 

A felállást a tér közepétől, vagyis a Márton Áron szobor és a Szakszervezetek Művelődési Háza előtt kezdjük középen, így haladva a Megyeháza felé, egyenes, telt sorokat igyekezzenek kialakítani,  amíg a tér megtelik. Csak ezután lehet észak irányban a Temesvári sugárútra átmenni, hasonlóképpen délen a MGK-téri sétányra és a Sapientia melletti utcára a volt gör. Kat. templomig. 
A székely ruhát fel lehet ölteni, hogy a katona-nemzethez méltóan ünnepeljünk. 
 2021-ben a Covid-járvány idején így tartottuk az ételszentelést

3. Élő közvetítés lesz a Városháza és a Csúcs család segítségével. Mindazok, akik nem tudnak részt venni az ételszentelésen, a csíkszeredai polgármester facebook oldalán élőben követhetik: (https://www.facebook.com/korodiattilaofficial).

4. A Milleniumi templomban ünnepi szentmise: fél 10-kor, 11-kor, ¼1. és este 19 órakor.

A Szent József kápolnában fél 9 órakor.

Szécsenyben 10 órakor van szentmise és ételszentelés.

5. Húsvéthétfőn ünnepi miserend: 6:30; 7:00; a 11 órakor kezdődő szentmisén egy Tavasz utcai család 7 gyermekét kereszteljük meg. Este 19:00 órakor ünnepi szentmise. A misék előtt és alatt gyónási alkalmat biztosítunk.

5. Kedden hétköznapi miserend: reggel fél 7, 7, és este 19 órakor.

6. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt. Az információk benne vannak.

7. Jövő vasárnap, az Isteni irgalmasság vasárnapja. Teljes búcsú nyerhető a szokásos feltételekkel. Részleges búcsú akkor nyerhető, ha a hívő az irgalmas Jézushoz fordul imádságával. Egy órás szentségimádást tartunk majd a ¼1-es szentmise után.

8. Befejezésül mindnyájuknak, szeretteiknek és minden jóakaratú embernek kegyelemteljes húsvétot adjon a Feltámadt Üdvözítő.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése