2023. 04. 01.

2023. április 2. Virágvasárnapi és nagyheti liturgia

1. Virágvasárnap minden mise elején barkaszentelést végzünk. A körmenetet a 11 órakor kezdődő szentmisében lesz, ezért a 12:15–es mise kimarad.

2. A háromnapos lelkigyakorlat április 3-4-5.-én, hétfőn-kedden-szerdán az esti 7 órás mise keretében lesz. Az elmélkedést Ft. Csíki Szabolcs csíkdelne-pálfalvi plébános tartja.

3. Nagycsütörtökön, pénteken és szombaton reggel 7:30 órakor Jeremiás siralmai a Szent Kereszt templomban és gyóntatás.

4. Nagycsütörtökön az esti mise 19:00 órakor, az Oltáriszentség  szerzésének és a papság szentségének alapítása emlékére. Ennek részei: lábmosás, oltárfosztás, amit csendes szentségimádás követ. A szentmise előtt fél órával már gyónási lehetőséget biztosítunk.

5. Nagypénteken Urunk kínszenvedésére és halálára emlékezünk. Szigorú böjt van. Reggel 7,30-kor Jeremiás siralmai, alatta gyónási alkalom.

15 órakor keresztút. 
18:00 órakor nagypénteki liturgia, régiesen csonkamise. Passió, szentbeszéd, egyetemes könyörgések. A szentkereszt leleplezése és hódolat a szentkereszt előtt. Szentáldozás, szentségimádás 22:00 óráig.

6. Nagyszombaton reggel 7,30-kor Jeremiás siralmai, alatta gyóntatás és utána vízszentelés.
Este 8 órakor kezdjük a vigília-misét fényünnepséggel a Millenniumi-templomtéren. Végül a feltámadási körmenet, áldás és himnuszok. A vigíliára hozzanak gyertyát magukkal.

Ételszentelés 2022-ben
7. Húsvétvasárnapja, Jézus Krisztus  feltámadásának ünnepe. 

Reggel 8 órakor ünnepélyes ételszentelés a város Főtéren, ezért a 7 és 8 órás mise elmarad.

Szentmise a Millenniumi templomban: 9:30; 11; 12:15 és 19 órakor.
Szent József kápolnában 8:30 órakor. 
Szécsenyben 10 órakor.

8. Család nyilvántartási űrlap kapható a sekrestyében és a plébánián.

9. Adójuk 3,5%-ával támogassák plébániánkat az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa kiadásában.

10. Húsvétra is Szeretet kosarat készítünk a szegény családok megsegítésére. Adományokat a Szeretettel Szeretetből dobozba tehetik vagy átadhatják a sekrestyébe és plébánián. 

Adományaikat előre is köszönjük

11. II. Rákóczi Ferenc Alapítvány Rákóczi Mozgótábort hírdetett, a Diákok Határok Nélküli Programjára. Jelentkezni lehet 2023. április 14. Bővebb információ: rakoczialapitvany.hu

https://www.rakoczialapitvany.hu/27-rakoczi-mozgotabor-palyazati-felhivas/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése