2024. 03. 09.

Hirdetés: 2024. március 10.

1. Ma du. 4 órakor családos szentmise.

2. Keresztúti ájtatosságot végzünk nagyböjt minden vasárnapján, szerdáján és péntekén 17,15 órakor. Teljes búcsú nyerhető, ha a szokott feltételek mellett, elejétől végig résztveszünk a keresztúton.

3. A Nőszövetségek Ökumenikus Világimanapja holnap, hétfőn du. 4-6 óráig az altemplomban.

4. Lelkiesték – Nagyböjtesték hétfőn 19 órakor a plébánián, és a Szt. József kápolnánál csütörtökön du. 5 órakor a szociális testvérekkel.

5. Szerdán Jegyeskurzus az altemplomban 18 órakor.

6. Március 15. Nemzeti ünnepünk. A rendezvényeken méltóságteljesen vegyünk részt.

7. A plébániai hitoktatást a program szerint tartjuk. Kérjük a kedves szülőket, hogy küldjék gyermekeiket a felkészítőre.

8. Szombaton ministránsképző 10 órakor. Az Apostol 2. oldalán közöltük azok nevét, akik még nem vették át a múlt évi ministrálásért a jutalmat. Kérjük őket, hogy vegyék át mielőbb.


9. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok a sekrestyében, a plébánián kaphatók, amit kitöltve a Pénzügynél kell leadni.  

10. Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowa-Krakkó. 2024.június 24-27. (4 nap/ 3 éjszaka). Csíkszeredából autóbusszal indulunk június 23-án vasárnap, éjszaka Bp-en alvás, hétfőn reggel vonatozás. Az A kategória 1-3-4 ágyas fürdőszobás háló. Tartalmazza 3 éjszakai szállást, 2 reggelit és 2 vacsorát, valamint programokat az út alatt. Ára: 375 euró.

A B kategóriás 4-5 ágyas, közös fürdőszobás szobákban. Ára: 295 euróKülön fizetendő az utasbiztosítás 2.720 Ft/fő. Feliratkozni a plébánián lehet.

11. A Szent József-kápolna búcsúja március 19-én du 4 órakor lesz,

12. A nagyböjti triduumot (lekikészületet) március 18-19-20-án, hétfőn-kedden-szerdán este 18 órakor kezdődő szentmisében P. Timár Asztrik ferences atya tartja. A mise előtt és alatt gyóntatás húsvétra.


13. Március 17-én, jövő vasárnap a fél 1-es szentmisét követően a Millenniumi templomban, az Erdélyi Hagyományok Háza szervezésében Ég és Föld címmel nagyböjti énekes áhitatra kerül sor. Előadók: Györfi Erzsébet, Székelyföldi Énekiskola, Ars pro Tot énekegyüttes, Csíkszéki Kántor Kórus. Mindenkit szeretettel várunk.

14. Megjelent és kapható a Krisztus világa márciusi folyóirat. Kapható a ministrásnsoknál, a sekrestyében és a Kegytárgyboltban. 

Tartalomból itt: Krisztus világa, 2024. március - Szemle


A Krisztus világa 2024 februári száma az alábbi linken PDF-ben olvasható:

(A második oldalon levő tartalomban a cikkek címére kattintva oda tud ugrani az adott oldalra az olvasó.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése