2024. 03. 29.

Nagycsütörtöki apostolok

Nagycsütörtökön az esti misét 19 órakor, az Oltáriszentség  szerzésének és a papság szentségének alapítása emlékére végeztük. Ennek részei: a  lábmosás (a püspök 12 elsőáldozásra készülő fiú lábát megmosta), a szentmisét bemutattuk és áldoztunk. Ezután az Eucharisztiát őrzési helyére vittük. Következett az oltárfosztás, amit csendes szentségimádás követett 22 óráig. 





A 12 kispostol, akiknak Msgr. Tamás József ny. segédpüspök megmosta a lábát és megcsókolta: Antal Csongor, Bodó Árpád, Csillag Alpár, Geréb Tamás, Kóka Ákos, Kósa Zalán, Lakatos Kristóf, Petres Balázs, Péter Alpár, Solyom Róbert, Szakács Tamás, Tóth Krisztián


 
Nagycsütörtök esti szentmise ministránsai. Köszönjük, hogy a próbára, a szentmisére eljöttek és szolgáltak az oltárnál. 
Isten fizesse!
 

Nagypénteken szigorú böjt van. Délután 15 órakor Keresztút a Millenniumi templomban.

Nagypénteken 18 órakor a nagypénteki liturgia, csonkamise. Passió, szentbeszéd, egyetemes könyörgések. A szentkereszt leleplezése és hódolat a szentkereszt előtt. Szentáldozás, szentségimádás 22 óráig.

Nagyszombaton reggel 7:30-kor Jeremiás siralmai, gyóntatás, vízszentelés. Este 19 órakor vigília-mise. Részletesen: Lucernárium – fényünnepség, tűzszentelés, a húsvéti-gyertya meggyújtása, örömének (ez az első rész). 

A szentmise végén a feltámadási liturgia és körmenet következik. Végül áldás és himnuszok. A vigíliára hozzanak gyertyát magukkal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése