2024. 03. 16.

Hirdetés: 2024. március 17.

1. Ma, március 17-én a fél 1-es szentmisét követően a Millenniumi templomban, az Erdélyi Hagyományok Háza szervezésében Ég és Föld címmel nagyböjti énekes áhitatra kerül sor. Előadók: Györfi Erzsébet, Székelyföldi Énekiskola, Ars pro Toto énekegyüttes, Csíkszéki Kántor Kórus. Mindenkit szeretettel várunk.

2. Keresztúti ájtatosságot végzünk nagyböjt minden vasárnapján, szerdáján és péntekén 17,15 órakor. Teljes búcsú nyerhető, ha a szokott feltételek mellett, elejétől végig résztveszünk a keresztúton.

3. A nagyböjti triduumot, leki előkészülettartunk hétfőn-kedden-szerdán  este a 18 órakor kezdődő szentmisében. Meghívott lelkivezető P. Timár Sándor Asztrik ferences atya. A szentmise előtt és alatt gyónási alkalom húsvétra.

4. A Szent József-kápolna búcsúját kedden du. 4 órakor tartjuk.

5. Szerdán Jegyeskurzus az altemplomban 18 órakor.

6. A plébániai hitoktatást a program szerint tartjuk. A diákok húsvéti gyónásukat hétfőtől péntekig, délelőtt végezhetik el a Millenniumi templomban és a Szent József kápolnában..

7. Szombaton ministránsképző 10 órakor. Akik még nem vették át a múlt évi ministrálásért a jutalmat, kérjük, hogy mielőbb vegyék át.

8. Húsvétra Szeretet kosarat készítünk a szükséget szenvedő családok részére. Adományokat a plébánián és a sekrestyében fogadunk.

9. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok a sekrestyében, a plébánián kaphatók, amit kitöltve a Pénzügynél kell leadni.  

10. Fekete Madonna Zarándokvonat Czestochowa-Krakkó. 2024. június 24-27. Feliratkozni szerdáig lehet a plébánián.

11. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa márciusi számát. A tartalom itt olvasható: Krisztus világa, 2024. március - Szemle. Kapható a ministrásnsoknál és a Kegytárgyboltban. 

12. Egy hét múlva Virágvasárnap a 11 órakor kezdődő szentmisén barkaszentelést és körmenetet tartunk, kimarad a fél 1 órakor kezdődő szentmise.



 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése