2012. 10. 30.

Krisztus világa - 2012. november




Erdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja   

2012. november      III. évf. 11. szám


A novemberi lapszám tartalmából:
Manapság, amikor egyik napról a másikra felismertük, hogy egyre növekvő spirituális sivatag vesz körül, úgy érezzük, hogy a világ kezd elvadulni, és ez rossz nekünk. Az évek óta tartó gazdasági és erkölcsi válság nyomán sokak, akik többre vágynak és valami mást keresnek, céltalanul élnek. Felteszik a kérdést: Mi értelme van az életnek? Van-e jövője az embernek, a fiataloknak, a következő generációknak? Mi vár a halál óráján?
E kérdések igazolják, hogy a tudományos ismeretek, a számítások és minden, ami ezzel jár, önmagában nem elegendő az ember számára. Nemcsak kenyérre van szükségünk, hanem szeretetre, reményre, biztos alapra, amely a nehézségek, a mindennapi problémák idején is biztos talajt jelent számunkra. A hit pontosan ezt adja meg nekünk! A hit azt jelenti, hogy bizalommal vagyunk Isten iránt, aki egy másfajta biztonságot ad nekünk. A hit az Isten szeretetében való bizalmat jelenti, amely nem szűnik meg sohasem, és az üdvösség által képes a szolgaság minden formáját átváltoztatni. A HIT éve jó alkalom, hogy Krisztus lelki javait befogadjuk és tetté váltsuk a Szentlélek erejével, a Szűzanya és Mindenszentek közbenjárásával – olvashatjuk A mi döntésünk is kell hozzá vezércikkben (2. oldal).
·                  A szegény özvegyasszonyról, Árpád-házi Szent Erzsébet életéről elmélkedve tanuljunk kereszténységet (3. oldal).
·                  „Mert ha megbocsátjátok az embereknek botlásaikat...” címmel megismerhetjük, hogyan maradhatunk meg Isten kegyelmében. Még azt is hogyan juthatunk el arra a szintre, hogy azt kérjük, amit Xavéri Szent Ferenc (4. oldal).
·                  Erdély emléke és jelenvalósága - Mikes Kelemen leveleiben, és a példaképeket kutató Játékos ismerkedés szentekkel rovatban szemelgethetünk (5. oldal).
·                  Halottak napja szeretteinkre emlékeztet. Édesanyám  címmel, és Gyermekünknek a halálról vallanak az érintettek (6-7. oldal).  
·                  Az időtlenségbe mutató közösségi munka fontosságát, nemzetmegtartó hatását ismerjük meg, valamint az egyéni érdekek harmonizációjának fontosságát, hogy újra közösséggé, néppé váljunk (8-9. oldal).  
·                  November hava színes világával, és Születésnapi csokorral gazdagodhat az olvasó (8-9. oldal).  
·                  Érett szerelem és gondviselés témáról tesz vallomást egy ifjú házaspár. A beszélgetésből kiderül, hogyan érik a szerelem Isten bekapcsolásával (13. oldal).
·                  Gyermekvilág, Derűs oldal, Rejtvények és megfejtők mellett, lelki-szellemi gazdagodásunkra az örökkévalóságba kalauzol Babits Mihály verse (12., 14-16. oldal).

KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól.
Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc, Hazai előfizetőknek egy lap ára: 1,5 lej. Külföldre 1 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése