2020. 07. 25.

Isten országa felé


Don Pedro Viktoria spanyol hajós mindig arról álmodozott, miként juthatna el a dél-amerikai Peruba. Sokat hallott ennek az országnak a szépségéről és gazdagságáról. Végül sikerült néhány bátor társat szereznie és hosszas, kalandos út során megérkeztek Potoziba, a fővárosba. Megcsodálták az inkák pompás palotáit és megtalálták az aranybányákat is. A gazdagság és szépség megérte az értük hozott áldozatot. 

Amikor elhagyták az országot, Don Pedro fájó szívvel jegyezte meg: Szép minden, de az emberek itt is meghalnak. 
Don Pedro odahaza elmesélte, amit társaival látott, és a magukkal hozott kincsek igazolták beszámolója igazát.
Jézus is hallgatóinak a mennyek országáról beszélt, az angyalok és szentek lakóhelyéről. Jézus is csak hasonlatokkal próbálta megsejtetni a minden emberi képzeletet felülmúló Isten országának szépségét és gazdagságát. Elrejtett kincshez, drága gyöngyhöz hasonlította, melyet az okos kereskedő akkor is megvásáról, ha minden pénzét oda kell adnia érte.

Mi teszi ilyen értékessé az Isten országát? – kérdezhetné valaki. Don Pdro számára azért volt értékes Peru, mert gyönyörű palotákat, aranybányákat talált benne. De szomorúan állapította meg: sajnos, az emberek itt is meghalnak.
A mennyek országát, nem a földi kincsek és a szépség teszi értékessé, hanem az, hogy oda nem léphet be a halál. Ott örökké élvezhetjük Isten boldogító társaságát. Mennyei Atyánk készítette számunkra, és fia, Jézus Krisztus által meghívott minket is. Amíg a földön élünk nem láthatjuk Istent és amit készített számunkra, de Jézus tetteivel igazolta tanítását. Halálával, feltámadásával és mennybemenetelével utat nyított számunkra Isten országába.
Don Pedro életét kockáztatta, hogy elérje és megláthassa álmai országát. Milyen jó nekünk, akik az Egyház hajóján utazunk az örök partok felé. Velünk hajózik Jézus és ezért semmi okunk a félelemre. Kérésünkre lecsendesíti az életünkre törő viharokat, saját testével és vérével táplál. És neki adott életünket biztos úton vezeti a mennyek országába.

Egyházközségi Apostol 2020.07.26. 3.oldal

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése