2020. 07. 10.

Örökség


Egy hegyi faluban évszázadokkal ezelőtt egy nemes ember azon gondolkodott, hogy milyen örökséget hagyjon a falu lakóinak. Végül eldöntötte, hogy templomot épít hagyatékként. A templomépítés tervét titokban tartotta egészen a befejezésig. Amikor az emberek összegyűltek, csodálkoztak a templom szépségén és tökéletességén. Sok dicsérő megjegyzés után egy jó megfigyelő megkérdezte: 
De hol vannak a lámpák? Miként világítják meg a templomot?”  Anélkül, hogy válaszolt volna, a nemes rámutatott a falon lévő lámpatartókra, aztán minden egyes családnak adott egy lámpát, hogy vigyék magukkal a szentmisére és függesszék fel a falon levő tartóra.
Valahányszor itt vagytok, az a hely, ahol ültök, világos lesz - felelte a nemesember. Amikor pedig nem lesztek itt, az a hely sötét lesz. Amikor távol maradtok a templomtól, Isten templomának bizonyos része sötéten marad.”

Vajon a mi lámpásunk meg van gyújtva? Azon a helyen világítunk, ahová Isten helyezett minket? Ha a megfelelő helyen világít életünk, akkor igazi a mi Isten szeretetünk. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése