2022. 09. 17.

Tudomásukra: 2022. szept. 18.

1. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót, a Krisztus világa szeptemberi számát. A tartalomból: Kalazancius hű tanítványa, Sárközi Sándor atya rövid élettörténetéről és 15 évi csíki munkájáról szól. A Szent Kereszt búcsún hálát adtunk és köszönetet mondtunk neki. – Örök evangélium – A koldus Lázár jelenése elmélkedés. – Dr. Gál László főegyházmegyei tanfelügyelő írása Az iskolában is engedjétek hozzán jönni a kisgyermekeket.Szeptember van – a tapasztalt  pszichológus, tanár és szülő tanácsai tanévkedésre. – Dsida, a nyelvművelő című cikkben, a költő címben adott arcát mutatja be Mirk László tanár. – A keresztút mellék szereplői. Bevezetés: a keresztútba – dr. Jakubinyi ny. érsek cikke.

Továbbá Ópusztaszer és a Magyarok Országos Gyűlése, CSIT-ről képes beszámoló, A különös kincsesláda gyerekeknek, Derűs oldal, Keresztrejtvény, és zárul a  budavári Szent Mihály arkangyal szoborral.
2. Siculia Sancta, A Csíki-medence középkori falképes templomai című keménykötésű, 200 színes képpel ellátott könyvet ajánljuk Udvarhelyi Nándor szerzőtől. A könyv kapató a kegytárgyboltban.

3. Szept. 19-én 19 órától a Városi Művelődési Házban néptánc-színházi előadást tartanak a „Tóték” Örkény István azonos című tragikomédiája alapján. A jegyek megvásárolhatók a szokott módon. A plakát megtekinthető a Hirdetőtáblán.

4. Jövő vasárnap, szeptember 25-én Szentírás vasárnapja. Főegyházmegyei templomi gyűjtés a Katolikus Magyar Bibliatársulat javára.

5. Szentírás vasárnapján du. 3 órakor közös Szentírás olvasást tartunk a Millennium-templomban. Minden érdeklődőt szeretettel várunk.

6. A plébániai hitoktatást szeptember 27-én, kedden kezdjük. Az órarendet a héten kifüggesztjük a hirdetőtáblára és a jövő vasárnaii Egyházközségi Apostolban leközöljük.

7. A gyulafehérvári főszékesegyházunk Szent Mihálynapi búcsúja szept. 29-én 11 órakor lesz. A kolozsvári Szent Mihály búcsút pedig 18 órától tartják.

8. Pálos zarándoklat Lengyelországba 2022. október 23-29. (7 nap/6 éj). Tájékoztató a https://taborhegy.ro/palos-zarandoklat-lengyelorszagba-2022-oktober-23-29/

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése