2023. 02. 18.

Hirdetés: 2023. február 19.

1. Február 19-én, a vasárnapi adománygyűjtés a főegyházmegyei ifjúsági lelkészség javára történik.

2. Szintén vasárnap 16 órától a Székelyudvarhelyi Szent Miklós templomban a Szentegyházi Gyermekfilharmónia koncertezik. A koncertet követően a Márton Áron Ifjúsági Házban székelyudvarhelyi, csíkszeredai és sepsiszentgyörgyi tehetséges diákok képzőművészeti alkotásait értékesítik. A befolyt összeg egyharmadát az alkotó diák kapja, míg a fennmaradó résszel a hargitafürdői pálos kolostor építéséhez járulnak hozzá. A Millenniumi templomtérről autóbusszal lehet eljutni. A buszára menet-jövet 30 lej. Feliratkozni vasárnap 11 óráig lehet az itt és a plakáton megadott telefonszámon: 0735.900916

3. Hétfőn 17 órakor az elsőáldozó gyerekek szüleivel értekezletet tartunk a Millenniumi templomban. Az iskolásoknak a héten vakációjuk van.

4. Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és este 6 órakor.

Hamvazószerdán szigorú böjti nap van. 1966-tól csak hamvazószerdán és nagypénteken van szigorú böjt: tilos a hús fogyasztás 14 év felett. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett 2 másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. Fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, s kik egy étkezés alkalmával csak keveset fogyaszthatnak, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében.

5. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

6. A Krisztus világa februári száma kapható. A tartalomból: Nyított szívvel és karral – vezércikk arról, hogy olyan történelmi időszakban, amelyet a polarizációk és ellentétek jellemeznek – a háború és annak szítása –, a ,,nyitott szívvel és karral” való kommunikáció iránti elkötelezettség mindenki felelőssége. Mi különöset tesztek?  – elmélkedés (Mt 5,38-48): ami az apostoloknak szokatlan volt, hogy tegyenek valami különöset Istenért. A Lourdes-i csodás gyógyultak – cikk, a Lourdes Magazine (ejtsd: Lúrd Magazin) folyóirat közölte 67 csodának nyilvánított gyógyulásról szól. A keresztút mellékszereplői – V. állomás: Cirenei Simon segíti Jézust a kereszt hordozásában. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Az 5. állomás megértéséhez megismerjük a Szentföld korabeli politikai helyzetét, és Cirenei Simon családját. Boros Béla – c. érsek, temesvári titkospüspök életútját ismerteti Virt László. A letisztuló arcok éjszakája – Bács Béla-János írása a farsangi alakoskodásról és nagyböjtről. Derűs oldalon 4 zsidó vicc. Keresztrejtvény. Kosztolányi verssel zárul a lap. Kapható a ministránsoknál és a kegytárgyboltban.

7. A Városházán pénteken 18.00 órától Domonkos László: Magyar Moldova című könyvének a bemutatója.

8. Szombaton (25-én) engesztelő szentségimádás reggel 8 órától este 6 óráig.

 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése