2023. 02. 25.

Tudomásukra: 2023. február 26.

1. Keresztúti ájtatosságot végzünk a böjt minden szerdáján, péntekén és vasárnap 17:15 órától.

2. A plébániai hitoktatást kedden, csütörtökön és pénteken tartjuk. Várjuk a diákokat.

3. Nagyböjt 2. vasárnapján főegyházmegyei gyűjtés lesz a törökországi és szíeiai földrengés károsultjainak megsegítésére. Érsek atyánk körlevele a Hirdetőtáblán olvasható a maga terjedelmében.

4. A Krisztus világa februári száma kapható. (Krisztus világa, 2023. február - Szemle) A tartalomból: Nyított szívvel és karral – vezércikk arról, hogy a bajbajutottakat segíteni, szolidaritás és ez mindenki felelőssége. Mi különöset tesztek?  – elmélkedés, ami az apostoloknak szokatlan volt, hogy valami különöset tegyenek Istenért. A keresztút mellékszereplői – V. állomás: Cirenei Simon segíti Jézust a kereszt hordozásában. Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Az 5. állomás megértéséhez megismerjük a Szentföld korabeli politikai helyzetét, és Cirenei Simon családját. A folyóirat kapható a sekrestyében és a ministránsoknál. Ára 3:50 Ron.

5.  Hónap első péntekén meglátogatjuk betegeinket.

6. Szombaton ministránsképző 10 órakor. Mária köszöntő Somlyón.

7. A kedves hívek adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok kaphatók a sekrestyében, a plébánián és oda is várjuk vissza.

8. Az Érsekség rendelete alapján plébániánk nyilvántartásba kell vegye híveit: családonként és személyenként.  Ehhez kérjük híveink segítségét a forma nyomtatvány kitöltésével, akik a Szent Kereszt Plébániához tartoznak egyházilag. Két lehetőség van: Elektronikusan  és űrlapon. Mellékeljük az elektronikus formulát románul és magyarul. Az űrlapot pedig a kijáratnál átvehetik és kitöltés után a plébánián vagy a sekrestyében kell letenni.

 

Online kitöltés: Csíkszeredai Szent Kereszt Plébánia

 

Román nyelven: Parohia Romano Catolică fișă de familie

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése