2023. 02. 04.

Hirdetés: 2023. február 5.

1. Elsővasárnapi szentségimádás ¼ 2-től fél 6-ig.

2. A plébániai hitoktatásra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön és pénteken a program szerint.

Pénteken keresztelői felkészítő 17 órától.

3. Február 11-én, szombaton Lourdes-i Boldogasszony, a Betegek világnapja. Az esti szentmisén a járóbetegeknek és idős híveinknek kiszolgáltatjuk a betegek szentségét, ha kérik és felkészülnek. Du. 5 órától gyóntatás a Millenniumi templomban.

4. Szombaton ministránsképző 10 órától.

5. Figyelmükbe ajánljuk a katolikus sajtót. Krisztus világa januári számából: Az időből az örökkévalóságba - Szent Ágoston tanítása alapján az időről és az örökkévalóságról. Isten üdvtervében minden ember négy szakaszban éli meg életét, melynek kiteljesítését a Szentlélek segíti, hogy Krisztus által megnyíljék előttünk az Atyához vezető út (vö. Ef 2,18). Amíg időnk van szeressünk, és tegyünk jót. Ettől lesz boldog az életünk és az esztendőnk. A keresztút mellékszereplői – IV. állomás: Jézus édesanyjával találkozik.

Dr. Jakubinyi György ny. érsek atya írása. Egyedül Szent János említi evangéliumában, hogy a kereszt alatt a szent asszonyok között ott állt anyja, Mária is ( Jn 19,25), de arról nem szólnak, hogy a keresztút alatt találkoztak-e vagy legalább látták-e egymást? A 4. állomásnak a szent hagyományban van az alapja, amit apokrifek is alátámasztanak. Ezt mutatja be érsek atyánk. Éhségek és angyalok – Sárközi Sándor piarista atya életében itt-ott megmutatkozó karácsonyi ‘angyaljelenésekről’, a test és a lélek éhségéről. Boldog Scheffler János a Jilava-börtönben meghalt szatmári püspök, nagyváradi apostoli kormányzó életútja. Továbbá a  Remete szentekről. A magyar nemzet remetéi – Szent Váctól Boldog Özsébig. Derűs oldal A Házasság Hete napjaiban, Kohn házasságközvetítő boldogan meséli a kávéházban: - Ma boldoggá tettem öt embert! – Hogyhogy? – Összehoztam két párt! – Igen-igen, de két pár, az csak négy! – Mit gondolsz, én nem kerestem?

6. Híveink az adójuknak 3,5%-ával segíthetik plébániánkat az Egyházközségi Apostol hetilap, valamint a Krisztus világa havilap kiadásában. Az űrlapok kaphatók a sekrestyében és oda is várjuk vissza. 

7. Február 7-én, kedden este 20:15 órakor a csíksomlyói kegytemplomban Orgonakoncertet ad, dr. Szabó Balázs művész Budapestről.



 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése