2024. 02. 15.

A Szenvedő Lelkek Múzeuma

A Szenvedő Lelkek Múzeuma Rómában. 
P. Réginald Omes domonkos atya írja Lehetséges a halottakkal kapcsolatba lépni? című művében: „Többször jártunk a híres római Purgatórium Múzeumban. A múzeumot 1900-ban rendezte be Ft. Victor Jouet, a Szent Szív templom plébánosa és a „Purgatórium” magazin alapítója. Ez a múzeum hiteles dokumentumok gyűjteményét kínálja a látogatóknak, a maga nemében minden bizonnyal egyedülállóak. Láthatunk itt olyan égésnyomokat, amelyeket a tisztítótűzben Szenvedő Lelkek okoztak.  Például Margarete Dammerle d'Erlingen imakönyvén; misekönyveken; ruhaanyagon, mint például a mins-i Sieur Joseph Leleux ingén, amelyen égő ujjak lenyomata látható, a datum 1789. január 21-e. 
Hasonló ujjlenyomat látható egy olasz őrszem katonai kabátján, az őr 1932 egyik éjszakáján erősen megperzselődött ruháján, az őr a Pantheonban  (az 1900-ban meggyilkolt) Umberto király jelképes sírját őrizte, amikor a király szelleme égő kezével megérintette a katona vállát, miután átadott neki egy III. Viktor Emánuelnek szóló üzenetet… Látható itt egy kereszt is, amelyet egy izzó mutatóujj hegyének a lenyomata látható...

Ha feltételezzük, hogy ezek a lenyomatok nem a véletlen művei vagy tudatos csalás produktumai, akkor nyilvánvalóan teljesen világos, hogy az a szellemi “tűz” okozta őket, amelyben az elhunyt lelkek sínylődnek. Csak Isten csodája lehet, Aki teremtett egy olyan elemet, ami képes tárgyakat égetni és fekete nyomot hagyni rajta – és ez a bűnös lelkeket emésztő szellemi tűz szimbóluma.” Bővebben: https://katolikus.tv/a-titokzatos-ember-leleplezese-a-purgatorium-titkai/

A Szenvedő Lelkek a szentektől is kértek segítséget.

Alacoque Szent Margit Mária (1647–1690) ezt írta önéletrajzában: „Az Oltáriszentség előtt imádkoztam, és hirtelen egy személy jelent meg előttem, teljesen lángolt. Szánalmas állapota világosan megértette velem, hogy a purgatóriumban van és rettenetesen szenved. Elmondta, bencés szerzetes, mivel gyónásomat és szentáldozásomat a Szenvedő Lelkekért ajánlottam fel, ezért Isten megengedte neki, hogy megszólíthasson, segítséget kérjen. Megkért, hogy három hónapig ajánljam fel érte minden munkámat és szenvedésemet. Három hónap elteltével láttam, hogy elönti őt az öröm és a dicsőség: mostantól örök boldogságot fog élvezni. Megköszönte segítségemet és megígérte, hogy vigyázni fog rám Istennél.”

Bosco Szent János (1815–1888) 1839-ben veszítette el legközelebbi gyermekkori barátját, Luigi Comollót. „A két barát kölcsönösen megfogadta egykor, kissé vakmerően, hogy aki először hal meg, az a túlélőnek jelzést ad a másvilági sorsáról. Luigi temetése utáni éjszaka rendkívüli zaj hallatszott a hálóteremben, ahol húsz szeminarista lakott. Tűzes villámok villantak fel, majd kialudtak. A ház megremegett. Egy hang ezt kiáltotta: „Meg vagyok mentve!” A szeminaristák megrémültek, és hajnalig senki sem mert megmozdulni. Különös történet! De a szeminaristák személyesen látták Luigit.”

Saint Trond-i Szent Krisztina (1160-1224) a Liege-i egyházmegyében Saint Trond-ban született. Istennek szentelte életét, állandóan Jézus jelenlétében élt. Csodálatos Krisztinának is hívták, nagyon sok csodás dolgot jegyeztek fel róla, ami élete során történt, amit tanúk is tanúsítottak. Első halálakor látták a lelkét a templom mennyezetéig szállni, és akkor megadatott neki, hogy szemlélje a Mennyországot és a Purgatóriumot. Ekkor hallotta, hogy egy hang azt mondja neki: Krisztina, a mennyország boldogságában vagy. Szabadságot adok neked, hogy válassz: vagy mától a választottak között élsz, vagy térj vissza néhány évre a földre, hogy jó cselekedetekkel segíts a Szenvedő Lelkeknek. – Krisztina így válaszolt: „Uram, hadd menjek vissza, és szenvedjek a halottakért. Nem félek semmiféle fájdalomtól, semmilyen keserűségtől.” És rendkívüli vezeklést végzett a Szenvedő Lelkekért. Sokan közülük, megjelentek előtte annak elismeréseként, hogy kiszabadította őket a purgatóriumból.

-         -  folytatjuk – 


 Függelék részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 2.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 4.

Jean Guitton - A tisztitótűzről

Jean Guitton - A tisztitótűzről 2.

Jean Guitton: A tisztítótűzről 3.

Lisieux-i Szent Teréz a tisztítótűzről 1-2.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése