2024. 02. 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 30+10 rész

 

A Szűzanya és a Montligeon-i imaközpont  - Franciaországban van egy híres szentély, amelyet „Szűzanyánknak, a Szenvedő Lelkek Szabadítójának”  tiszteletére emeltek. Montligeon Normandiában, Észak-Franciaországban van. 1878-ban lett Buguet atya itt plébános. 1876 november 1. estéjén, Buguet (1843-1921) atya bátyja, August életét vesztette, amikor a mortagne-i templom harangja rázuhant. „És ezzel a lélekkel mi lesz?” - kiáltott fel (Buguet) a fiatal pap. Ezt a tragikus balesetet két unokahúga halála követte. 12 és 16 évesek voltak.„Elmélkedéseimből egy következtetés emelkedett ki bennem: a Tisztítótűzben Szenvedő Lelkek megmentésének fontossága” - írta Buguet atya naplójába pár hónappal később. Ettől kezdve úgy érezte, hogy az Úr megbízta őt a Szenvedő Lelkek megmentésének apostoli feladatával. Két alkalommal látta a Szent Szüzet a templomban megjelenni, aki kérte, hogy minden héten mutasson be szentmisét a Szenvedő Lelkek javára.
A Szűzanya szobra, a Montligeon-kápolnában található. Története az „Engesztelés Művére” vezethető vissza, amelyet Buguet atya 1884-ben alapított. XIII. Leó pápa 1893-ban ezt a társulást engedélyezte (Prima Primaria), és mint imaszövetséget ajánlotta. Azóta a világ imaközpontja lett, ahol rendszeresen imádkoznak és miséznek a Szenvedő Lelkekért. Akik naponta felvállalják az imát a Szenvedő Lelkekért, azok beléphetnek a testvéri szövetségbe. Ma már kilenc millió tagja van a társulásnak. Célja a magukra hagyott Szenvedő Lelkek megszabadítása imákkal, legfőképpen szentmiseáldozattal. Az „Engesztelés Műve” nagyon hamar elterjedt az egész világon. Székhelye és az imaközpont a Montligeon-i Miasszonyunk bazilikában van.
A Miasszonyunknak, a tisztítótűzben Szenvedő Lelkek megszabadítójának a szobrát 1935-ben koronázták meg XI. Piusz pápa áldásával. A pompás bazilikát minden évben több ezren látogatják. Érkeznek zarándokok Franciaország minden tájáról, és külföldről is - még Afrikából is, hogy a Szűzanyához könyörögjenek a tisztítótűzben szenvedő rokonaikért. Ez az a szent hely, ahol az élők a földi életből eltávozottaknak szolgálnak.

Ima a Montligeon-i Miasszonyunkhoz. Ó, dicsőséges Szűz Mária! Tekints kegyesen a Szenvedő Lelkekre, akik még a megtisztulás helyének lángjai között tartózkodnak, távol Istentől és Tőled, irgalmas szívű Anya. Oldd el kötelékeiket és szabadítsd ki őket abból a szakadékból, ahol sírnak és sóhajtoznak mennyei hazájukra és az Istennel való végső egyesülésre vágyakozva, ami szívüknek leghőbb kívánsága. Mindenekelőtt azokért a lelkekért könyörögj, akik a leginkább elhagyatottak. Ők azok, akikért különösen esedezünk Hozzád. Ó, jóságos Anya, fogadd kegyesen kérésünket, és add, hogy teljesüljenek! Ó, Mária! Hozzád kiáltunk: vezess mindnyájunkat a mennyekbe, Üdvözítőnkhöz, Jézus Krisztushoz, imádatra méltó Fiadhoz, aki az Atyával és a Szentlélekkel él és uralkodik örökkön örökké. Ámen.  (Szent X. Pius, 1835-1914)

„Ha a tisztítótűz valamiféle fenyítés, akkor egyidejűleg orvosság is. Ezt rögtön megértjük, ha egy kicsit elgondolkodunk azon, mit jelent a bűn az emberszámára. A bűn méreg a léleknek. Bár a feloldozás ártalmatlanná teszi, a hatása tovább él: az életünk egy ponton megrendült. A bűn megsebzi a lelket. Ha már begyógyult is egy seb, visszamarad a heg. A bűn a lélek betegsége. De minden gyógyulás áldozatot kíván. A természetfeletti kárt természetfeletti módon kell megszüntetni, akár ezen a földön, akár a másvilágon.” (Andrée Bourçois-Macé)

-         - folytatjuk -

     Az előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 2.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 3.

Élményeim a szenvedő lelkekkel 4.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 5.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 6.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 7-8

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 9.

 Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 10.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 11.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 12.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 13.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 14.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 15.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 16.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 17.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 18.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 19 és 20.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 21. és 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 23.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 24.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26. 

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 27.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 29

Függelék részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 1.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 2.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel – Függelék 4.

Jean Guitton - A tisztitótűzről - Függelék 5.

Jean Guitton - A tisztitótűzről 2. - Függelék 6.

Jean Guitton: A tisztítótűzről 3. - Függelék 7.

Lisieux-i Szent Teréz a tisztítótűzről 1-2. - Függelék 8 és 9.

A tisztítótűzről - Mit tanít a Katekizmus - Függelék 10.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése