2012. 09. 28.

Mementó 2009-ből I.

Mementó: 2009. szept. 28. 13:26


Kedves Listatagok!

Sem az este, sem a reggel nem volt erőm, hogy nektek írjak.

Mihály Zoli állapota válságos.

A reggel olyan jelt adott, mintha öntudatra ébredt volna. Lélegeztetőgépen van. A legsúlyosabb, hogy középagyi vérzést, kisagyi vérömlenyt mutatott a CT, amit műteni nem lehet.
A tegnap 18 órakor történt a baleset. Fél hétkor a szentkenet szentségét a liftben feladtam. Azóta sokan imádkozunk ért. Az este 10-kor jöttünk el.
Ma reggel László doktor még biztatóan szólt állapotáról. 10,30-kor a szüleit elkísértem a kórházba. Beszéltünk az intenzív osztály orvosával. Bementünk Zolihoz és imádkoztunk. Én a fülébe mondtam, hogy itt vagyunk és imádkozunk, de mások is imádkoznak érted. Ekkor egy nagyobb lélegzetet vett.
Az orvosok szerint is, csak az Isten rendes vagy rendkívüli megnyilvánulásától függ élete szála.
Hiszem, hogy az erő (Isten ereje) a mi erőtlenségeinkben nyilvánul meg. Megmaradása jel lesz mindannyiunk számára.
Elgondolkoztam a baleset óta, hogy mit is akar az Úr.
Talán nekünk szól, de nekem igen, hogy holnap Gyulafehérvári zarándoklatra se menet, se jövet ne hajtsak gyorsan. Egy életem van, és a főegyházmegyének rám is, de mindenegyes papra szüksége van.
A jövőt csak Istenre és egymásra figyelve tudjuk biztosítani. Oly kevesen kezdtünk lenni, hogy mindenkinek meg kell bocsátanunk, mindenkit szeretettel és imával kell átölelnünk. Mi nem vagyunk a magunké, hanem Krisztusé, Krisztus pedig az Istené (az Atyáé). Segítsen bennünket a vigasztaló Lélek, és gyógyítsa testi-lelki sebeinket.
Zoli szüleit nagyon megviselte ez az eset. Próbálom vigasztalni. Még nekem is nagyon nehéz türtőztetni magamat, hogy ne sírjak. Igaz, néha meg-megpiszkáltam jóindulattal. Benne van egyféle gyermeki bizalom. Bár visszaadná az Úr nekünk. Ha pedig szentfölsége másképp rendelkezik, megnyugszunk fájó szívvel abban, hogy akár élünk, akár meghalunk, az Úréi vagyunk.
Most Mária és Márta üzenetét tudom mondani: Uram, akit szeretsz beteg, jöjj, gyógyítsd meg.
Imádsággal,
Darvas-Kozma József, Zoli munkatársa
 ***
Ima népünkért:


Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának, a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le. Tekints reánk, válságos időket élő népedre, és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát. Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet. Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és a mi boldogulásunkra váljék. Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király - könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.
(Főegyházmegyei engedélyszám: 18-2012.)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése