2014. 08. 31.

Az EU-s államok ellenzik az újabb Oroszország elleni szankciókat!!!

Akció reakciót szült

Akció: Az Európai Bizottság újabb szankciókat fogadhat el

Az Európai Bizottság újabb szankciókat fogadhat el

Az Európai Bizottság már elkészítette az Oroszország elleni újabb szankciók lehetséges változatait arra az esetre, ha a helyzet tovább romlana Ukrajnában.

Ezt a bizottság elnöke, José Manuel Barroso jelentette be miután találkozott Petro Porosenko ukrán elnökkel.
„Nem akarunk egy újabb hidegháborút, de a szankciók egy lehetőség, hogy megmutassuk Oroszországnak, hogy nem értünk egyet a tevékenységével” – mondta Barroso.
Mindazonáltal megjegyezte, hogy az EU hisz az ukrán konfliktus politikai megoldásában. Elmondása szerint az EU kész meghallgatni Oroszország aggodalmait az ukrán helyzettel kapcsolatban.
**
Reakciók:

1. Csehország nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat - 2014. aug. 30.

Csehország nem támogatja az Oroszország elleni szankciókat

Bohuslav Sobotka cseh miniszterelnök arra szólítja fel a kollégáit az EU csúcstalálkozón Brüsszelben, hogy nem szankciók, hanem tárgyalások útján kezdjék meg a párbeszédet Oroszországgal az ukrán helyzettel kapcsolatban.

Elmondása szerint az EU és Oroszország a szankciók és erőszak egyre mélyebb spiráljában vannak. „Meg kell találnunk a jelen helyzetből kivezető utat” – közölte Sobotka a sajtótájékoztatón Brüsszelben.
Véleménye szerint az EU és Oroszország képviselőinek tárgyalóasztal mellett kellene döntést hozni az ukrán helyzetről mielőtt Európa ismét újabb szankciók bevezetésére szánja el magát.
**

2. Szlovákia azzal fenyeget, hogy megvétózza az Oroszország elleni szankciókat - 2014. aug. 31.

Szlovákia azzal fenyeget, hogy megvétózza az Oroszország elleni szankciókat

Robert Fico szlovák miniszterelnök "értelmetlen és kontraproduktív" lépésnek nevezte az EU új szankcióit Oroszország ellen, és fenyegetőzött, hogy megvétózza azokat.

Szombaton este az Európai Tanács megbízta az Európai Bizottságot, hogy egy héten belül dolgozzon ki további szankciókat Oroszország ellen.
Korábban Fico figyelmeztetett, hogy az EU-csúcson Szlovákia ellenezni fogja az új szankciók elfogadását.
Az Oroszország és a Nyugat közötti kapcsolatok az ukrajnai helyzet miatt romlottak. Július végén az EU és az USA a pontszerű szankcióktól, amelyek bizonyos egyéneket és a vállalatokat vettek célba, áttért ágazatokra terjedő korlátozásokra.
**

3. Ciprus ellenzi az újabb EU-szankciókat Oroszország ellen

Ciprus ellenzi az újabb EU-szankciókat Oroszország ellen

A Ciprusi Köztársaság külügyminisztere pénteken Milánóban az Európai Unió tagországainak informális külügyminiszteri találkozóján ellenezte az újabb szankciók bevezetését Oroszországgal szemben.

Amint arról a Cyprus Mail újság beszámolt, a találkozón Kasoulides kijelentette, hogy a „szankciók nem érték el a kívánt eredményt”.
Azzal érvelve, hogy az ukrán válságot nem lehet katonai úton megoldani, rámutatott annak a szükségességére, hogy „az EU-nak a tűzszünetet biztosító tárgyalásokra kellene összpontosítania az erőfeszítéseit”.

Oroszország Hangja

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése