2014. 08. 31.

Hirdetés: 2014. augusztus 31.



1. Ma ½ 1 órakor a Szent Ágoston templom búcsúja.
2. Mivel a hónap utolsó vasárnapja van, az 5 órás szentmisét a családokért ajánljuk fel.
3. Ma délután véget ér Szécsenyben a Szent Kinga deszkatemplomnál, a Psallite csoport szervezte Gitár-tábor, amelyen 47 fiatal van jelen. Fiataljainkat a nagyszerű szervezésért dicséret illeti.
- Csütörtökön a hittanos- és ministráns gyerekeknek kirándulást szervezünk a Salvator- és a Somlyó-hegyére. Gyülekezés a plébánia udvarán, indulás de. 10 órakor. Mindenki hozzon vizet és egy kis harapnivalót magával.
4. Pénteken elsőpéntek, meglátogatjuk betegeinket. Délután 6 órakor keresztelői felkészítő.
5. Jövővasárnap a ¼ 1-es szentmise után szentségimádás ¾ 5-ig.
6. Figyelmükbe ajánljuk a keresztény sajtót.
7. Figyelmeztetjük, hogy az utóbbi napokban némely szekta tagjai keményen házalnak Csíkszeredában, brosúrát kínálnak, zenés rendezvénnyel, vagy erőszakos módon próbálnak téríteni. Ne álljatok szóba velük.
A kisebbségben élő népek fennmaradásáról, Komoróczy Géza történész a következőt mondta 1994-ben: „Politikai széttagoltságba, diaszpóra-létbe taszított kultúrákra jellemző módon a hagyomány, az apák hitének a megőrzése és továbbadása a legfontosabb!”
Az apák hitének továbbadása a legfontosabb.., de hol vannak ma az apák, a férjek?  
E történelmi igazság sarkalljon minket, hogy hűségesek maradjunk a Szent István plántálta hithez, amelyet Istenszolgája Márton Áron püspök utolsó körlevelében végrendeletként hagyott ránk. Maradjunk hűséges gyermekei Krisztusnak és Egyházának.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése