2018. 01. 06.

Mi a szeretet? - 9 válaszEgy tudományos felmérés részeként a kutatók megkérdeztek néhány 4 és 8 év közti gyermeket arról, hogy szerintük mi a szeretet.
„Amikor nagyinak begyulladtak az ízületei, nem tudott már előrehajolni, hogy kifesthesse lábán a körmeit. Most mindig a nagypapa festi a nagyi körmeit, pedig neki is ízületi gyulladása van. Ez a szeretet. (Rebeka – 8 éves)
„Amikor szeret valaki, akkor máshogy mondja ki a nevedet. Valahogy érzed, hogy az ő szájában biztonságban van a neved.” (Zsolti – 4 éves)
„Ha nem gondolod komolyan, akkor nem is kéne kimondanod, hogy szeretlek. De ha komolyan gondolod, akkor szerintem sokszor ki kell mondani. Az emberek hamar elfelejtik.” (Júlia – 8 éves)
„A szeretet az, amikor anyu a legfinomabb csirkehúst odaadja apunak.” (Eszter – 5 éves)
„A szeretet olyan, mint amikor egy kicsi öreg néni és egy kicsi öreg bácsi még mindig barátok, még azután is, miután jól megismerték egymást.” (Tami – 6 éves)
„A zongoravizsgámon egyedül voltam a színpadon és nagyon féltem. Odanéztem a közönségre, és apu ott mosolygott és integetett. Csak ő mosolygott. Ezután már nem féltem.” ( Csilla – 8 éves)
„A mamim jobban szeret engem mindenkinél. Senki más nem ad nekem esti puszit, mielőtt elalszom.” (Klári – 6 éves)
„Ha jobban szeretnél szeretni, akkor egy olyan baráttal kezd, akit utálsz.” (Nikolett -6 éves)
„A szeretet az, ami karácsonykor a szobában van. Ha egy pillanatra abbahagyod az ajándékok kicsomagolását, akkor lehet meghallani.” (Robi – 7 éves)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése