2018. 07. 14.

Hirdetés: 2018. július 15.


1. A Régizene Fesztivál keretében, ma a negyed egyes szentmise után, 13.15-től /negyed kettőtől/ csendül fel a Millenniumi templomban Kővári Arany fiatal orgonista koncertje. 

2. Hétfőn Kármelhegyi Boldogasszony, a Világban Élő Karmelita és Skapuláré Társulatok részére szentmise a Szent József kápolnában 16 órakor.

3. Pénteken keresztelői felkészítő 18 órától.

4. Kegyeleti zarándokútra kerül sor augusztus 12-16. között Galíciába, Kelet-Lengyelországba, ahol 21 csíkszeredai katona esett el az I. világháborúban. A zarándokút 5 nap és 4 éjszaka: 
Limanowa - magyar kápolna - 2016
Limanowai temető, majd Przemysl (ejtsd: Semisl), Letownia erődnél megemlékezünk az itt harcoló Gyóni Géza költőről. Szállás.

Borek páncélerőd, Salis Soglio erőd, Helytörténeti Múzeum I. világháborús kiállítás, magyar huszár és lengyel ulánus szoborcsoport megtekintése, szabadprogram. Vacsora a szálláson.

Jaroslaw, Luzsnai katonai temető. Szállás Bp-en. Másnap indulás haza. Kedvezményes részvételi díj: 200 Euró/fő. 
A részvételi díj tartalmazza az autóbuszos utazást, a szállást, a reggelit és a csoportkísérő-idegenvezetést. Külön fizetendő 60 euró a belépőjegyek, a biztosítás és 4 vacsora/fő. Érdeklődni lehet a MisszióTours székekyföldi irodájánál: +40.748.839.590

5. Szombaton, július 21-én tartjuk Szécsenyben a Szent Kinga búcsút. A keresztalja 11,30 órakor indul, a szentmise fél 1 órakor kezdődik. A ministránsképzősök 11 órára jöjjenek és együtt megyünk a búcsúra.

6. Az árvizek sok kárt okoztak, július 29-én főegyházmegyei gyűjtést tartunk, amit a Caritas szervezet juttat el a károsultakhoz. (Érsek úr levelét felolvassuk.)

7. A múlt héten megtartottuk a 3 napos ministráns, hittanos gyerektábort Hargitafürdőn.  

Épületes volt, a gyerekek nagyon jól érezték magukat. Beszámolót is olvashatnak róla az Apostolban.

8. A Krisztus világa színes folyóirat július-augusztusi összevont száma megvásárolható a kisapostoloknál és a kegytárgyasnál. Ára 3 lej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése