2019. 03. 02.

Tudomásukra: 2019. március 3.


1. Az európai parlamenti választásokra aláírásgyűjtés tartunk az RMDSZ EP-jelöltjei számára, ha van képviseletünk csak akkor szólhatunk bele a hazai és európai történésekbe.
2. A Góbé farsang ez évben utolsó alkalommal tekinthető meg március 4-én, hétfőn 18.00 órától a Városi Művelődési Házban.
3. Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjti szent idő, melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van. A nagyböjt többi péntekjein pedig a hústól való megtartóztatás érvényes. A szigorú böjti nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól.
Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor. A homília után hamvazást végzünk.
4. A plébániai hittanórákra várjuk a diákokat kedden, csütörtökön és pénteken.
5. Pénteken az esti mise előtt, 17,25 órakor keresztutat végzünk.
6. Pénteken 18 órakor a Városházán Nagy Antal tanár tart előadást: Egyedül vagyunk-e a világegyetemben? címmel.
7. Szombaton ministránsképzó 10 órakor.
8. Híveink adójuk 2%-ával támogathatnak az Egyházközségi Apostol és a Krisztus világa lapok kiadásában.
9. Szeretnénk a felnőttekre jobban odafigyelni, ezért az idei pünkösd vasárnapot nekik szeretnénk szentelni, még pedig úgy, hogy akik valamilyen oknál fogva még nem bérmálkoztak, őket szeretettel meghívjuk, segítjük és bérmálkozzanak meg. Ez legyen Jézus Krisztus iránti szeretetük és Ferenc pápa iránti tiszteletüknek is a jele. A bérmálkozóknak szóló anyagot pedig folyamatosan közöljük az Apostolban. Szándékukat jelezzék a plébánián vagy a sekrestyében.

10. Híveink közül 3170 személy iratkozott fel a pápai misére, regisztráltunk is a pontifex.ro honlapon. Aki ezután szeretne regisztrálni, akkor a pontifex.ro lapon jelentkezzék be.
11. Ma van az ifjúság vasárnapja, a templomi gyűjtés az ifjúsági pasztoráció támogatására történik. Isten fizesse.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése