2023. 11. 11.

Hirdetés: 2023. november 12.

1. A plébániai hitoktatásra várjuk a gyerekeket.

Kedden: 0-I-II. osztálynak  3-4 óráig, 

               IV-V. osztálynak 4-5 óráig. 

A megbérmált ifjaknak 20-21 óráig van hitelmélyítő.

Csütörtökön: VI-VII-VIII. osztályosnak 5-6 óráig.

Pénteken: 3-4 óráig III. osztály I. csoport
                   4-5 óráig a II. csoportnak.

A bérmálkozók felkészítője pénteken 19-20 óráig.

2. Pénteken keresztelői felkészítő 17 órakor

3. Szombaton Ministránsképző 10 órától.

4. A rákos betegek és családjuk részére előadást tart Ficz Antal a plébánia hittantermében szerdán 16:30 órakor.

5. Pénteken 18 órakor a Városházán előadást tart Dr. Bakk Miklós politológus a Szászok és magyarok a középkori Kolozsváron. Együttélési modellek és tanulságok címmmel.

6. Felnőtt hittanképzés pénteken és szombaton a Szent József kápolnánál.

7. Figyelmükbe ajánljuk a Krisztus világa novemberi számát. A tartalomból:

Hiszem a szentek közösségét A szentek közössége, a dicsőséges, vándorló és szenvedő egyház tagjaiból áll. Ápoljuk Krisztusban közösségünket, „akiből minden kegyelem és Isten népének élete árad.” (LG 50).
Örök evangélium – Belon Gellért püspök elmélkedése “… nem ismerlek titeket…” Ez a mai evangélium (Mt 22,1-13). Jézusnak ez a kijelentése nemcsak azért megdöbbentő, mert a kárhozat tűzfénye sejlik ki belőle, hanem azért még inkább, hogy ezt öt szűzről mondja. Mindenszentek – Jelzik: át kell engednem magamon az Istent, hogy ne önmagamat vetítsem ki, hanem az Istent! – Dr. András István rector írása. A megdicsőült és szenvedő Egyház – Jozefa-Terézia nővér beszámolója. Halottak napi vers Sík Sándor – A mátrai temető.
A Keresztút mellékszereplői. XIII. állomás: A két római katonaAz ecetes vizet nyújtó katona és a lándzsás katona szerepét, életük alakulását és lándzsa ereklye történetét ismerteti – dr. Jakubinyi György ny. érsek.
A kereszténység szakrális tere – a modern kor terének üzenete – A szakrális, liturgikus terek rendeltetése, hogy az ember kapcsolatba kerüljön az Istennel. A modern kor építészeti stílusait ismerteti Faragó István.
110 éve született Venczel József, Isten szolgája Márton Áron munkatársa – 1. rész. A kolozsvári évek alatt az új nemzedék nevelését, majd kálváriás útjukat ismertetjük meg.  
Értéknek tekinteni – Az elemista kis Theo elmondta, hogy a legjobb kutató szeretne lenni, és Németország kancellárja. Arra a kérdésre, hogy kivel szeretne találkozni, Theo azt válaszolta, hogy „Jézussal, mert Ő valami szépet mondana nekem”. 
 Miklós József -, tanár életét mutatja be egykori diákja.  
Derűs oldalA Lottó nyeremény olyan, mint egy pásztor kutya. Segít összeterelni a szétszéledt rokonságot. 
Keresztrejtvén. Életszobor (Venczel József emlékére) c. verssel zárul a lap. A lap ára 3,50 RON.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése