2023. 11. 01.

Hirdetés: 2023. november 1.

1. Ma Mindenszentek napja, kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel 6:30, 7:00, 11:00 és 18:00 órakor. A Róm. Kat. temetőben du. 3 órakor vecsernyét, Liberát tartunk és megáldjuk az új síremlékeket. A világítás lényeges része a temetői szertartás, akik akkor a temetőben tartózkodnak kapcsolódjanak be a közös imádságba.

2. November 1-8. között, naponta egyszer teljes búcsú nyerhető a halottak részére. Ennek feltétele a szentségekhez járulás, a temető, vagy templom, kápolna meglátogatása, valamint a Hiszekegy és a Miatyánk elimádkozása.

3. Csütörtökön, Halottak napja. Szentmisét az egyházmegye főpásztoraiért, papjaiért, és plébániánk halottaiért végezzük 6:30, 7:00, 11:00 és 18 órakor. Az esti szentmisét a plébániánk egykori papjaiért, kántorokért, egyházi személyekért, városunk pedagógusaiért, egészségügyiekért, köztisztviselőkért és a családok halottaiért ajánljuk fel.

4. Elsőpénteken meglátogatjuk idős és beteg híveinket.

5. Szombaton 10 órától Ministránsképző, szeretettel várjuk a gyerekeket.

6. Szombaton, november 4-én Venczel József konferenciára kerül sor, a neves társadalomkutató születése 110. évfordulója alkalmából a MÁG dísztermében du. 14  órakor. Venczel József professzor munkásságát bemutató kiállításra is sorkerül a Megyeháza Galériában szombaton 18:30 órakor. Bővebb tájékoztatót a Hirdetőtáblán találnak.

7. A felnőttek részére hároméves hittan képzést indítunk. A képzés ingyenes, korhatár és diploma független. Mindig a hétvégeken, pénteken du. 17-20 óráig, és szombaton 9-13 óráig tartjuk a Szent József kápolnánál. Iratkozni lehet a plébánián, a megnyitó tájékoztató pénteken 17 órakor lesz a Szent József kápolnánál.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése