2023. 11. 05.

Hirdetés: 2023. november 5.

1. Hónap első vasárnapi szentségimádást tartunk a ¼1-es mise után 17 óráig.

2. November 1-8. között, naponta egyszer teljes búcsú nyerhető a halottak részére. Ennek feltétele a szentségekhez járulás, a temető, vagy templom, kápolna meglátogatása, valamint a Hiszekegy és a Miatyánk elimádkozása.

3. A plébániai hitoktatásra várjuk a gyerekeket.

Kedden: 0-I-II. osztálynak  3-4 óráig, 

               IV-V. osztálynak 4-5 óráig. 

A megbérmált ifjaknak 20-21 óráig van hitelmélyítő.

Csütörtökön: VI-VII-VIII. osztályosnak 5-6 óráig.

Pénteken: 3-4 óráig III. osztály I. csoport

      a II. csoportnak 4-5 óráig.

A bérmálkozók felkészítője pénteken 19-20 óráig.

4. Szombaton ministráns képző 10 órától.

5. A felnőttek részére hároméves hittan képzést indítunk. A képzés ingyenes, korhatár és diploma független. Mindig a hétvégeken, pénteken du. 17-20 óráig, és szombaton 9-13 óráig tartjuk a Szent József kápolnánál. A képzés kezdete november 10-én, pénteken 17 órakor a Szent József kápolnánál.

6. Megjelent a Krisztus világa novemberi száma, kapható a sekrestyében, a ministránsoknál és a kegytárgyboltban. Ára 3,50 RON.

A tartalomból: Hiszem a szentek közösségétSzent András havát Mindenszentekkel, a kanonizált és anonim szentek ünnepével kezdjük. Mi más az Egyház, mint az összes szentek gyülekezete? (Gót Szent Nikétász). A szentek közössége, a dicsőséges, vándorló és szenvedő egyház tagjaiból áll. Ápoljuk Krisztusban közösségünket, „akiből minden kegyelem és Isten népének élete árad.” (LG 50).
Örök evangélium – Belon Gellért püspök elmélkedése “… nem ismerlek titeket…” (Mt 22,1-13) Jézusnak ez a kijelentése nemcsak azért megdöbbentő, mert a kárhozat tűzfénye sejlik ki belőle, hanem azért még inkább, hogy ezt öt szűzről mondja. 
Mindenszentek – Jelzik: át kell engednem magamon az Istent, hogy ne önmagamat vetítsem ki, hanem az Istent! – Dr. András István rector írása. 
A megdicsőült és szenvedő Egyház – Jozefa-Terézia nővér beszámolója. Halottak napi vers Sík Sándor – A mátrai temető.
A Keresztút mellékszereplői. XIII. állomás: A két római katonaAz ecetes vizet nyújtó katona és a lándzsás katona szerepét, életük alakulását és lándzsa ereklye történetét ismerteti – dr. Jakubinyi György ny. érsek.
A kereszténység szakrális tere – a modern kor terének üzenete – A szakrális, liturgikus terek rendeltetése, hogy az ember kapcsolatba kerüljön az Istennel. A modern kor építészeti stílusait ismerteti Faragó István.
110 éve született Venczel József, Isten szolgája Márton Áron munkatársa – 1. rész. A kolozsvári évek alatt az új nemzedék nevelését, majd kálváriás útjukat ismertetjük meg. Értéknek tekinteni – A német újságírónak az elemista kis Theo elmondta, hogy a legjobb kutató szeretne lenni, és Németország kancellárja. Arra a kérdésre, hogy kivel szeretne találkozni, Theo azt válaszolta, hogy „Jézussal, mert Ő valami szépet mondana nekem”. Miklós József -, tanár életét mutatja be egykori diákja. Derűs oldal. Keresztrejtvén. Életszobor (Venczel József emlékére) c. verssel zárul a lap. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése