2012. 04. 06.

Krisztus Világa 2012. április


Erdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja                             2012. április        III. évf. 4. szám
A lapszám tartalmából:
-        Ez a legszebb diadal – Húsvét üzenete, hogy a gonoszság ideig-óráig megcsúfolhatja az Isten szeretetét, megtiporhatja az emberi értékeket, de megsemmisíteni soha nem képes. Vajon belekapaszkodunk-e Krisztus győzelmébe, hogy a világban kudarcot ne valljunk? (2.oldal)
-        A Bibliai iránytű segít, hogy Jézus végső szeretetének jele által felismerjük értékünket. Ha időt szánunk a minket szerető Vőlegény nekünk címzett levelének, akkor azok lelki-szellemi táplálékunkká válnak. (4. oldal) Amikor zavaros ideológiák terjednek, amikor az egyház- és vallásellenes megnyilvánulások gyakorivá kezdenek válni, akkor a 24 éves Giorgio Frassati példája bátorítson kiállni az Egyház tanai mellett. (5. oldal)
-        A távol-keleti vallásfilozófiák magas erkölcsi és lelki tradiciói nem tudják betölteni az ember szívét, de előkészíti követőit arra, hogy “felismerjék a katolikus Egyház kincseit, amelyekből a hívek évszázadok sora óta régi és új értékeket merítenek, olyan eleven kincset, amely évszázadról évszázadra nő és termést hoz…” C. Lou Tsieng-Tsiang életútjával ismerkedhetünk meg (6. oldal)
-        Az Erdei Iskolások bejuthatnak a Fejtörők országába, és segíthetnek a királyfi megtalálásában. Isten, mit szeretne? – hát ezt az ifjak is megtudhatják. Mindnyájan megtudhatjuk, hogy mi minden van Szent György havában. (8., 9. és 10. oldal)
-        Édes iskola címmel belekóstolhatunk az ég és a természet legcsodálatosabb ajándékába, a borba, az étkezés szellemi részébe, mégpedig a szaktekintély, Csávossy György vezetésével. Ha folyamatosan olvassuk, még borbarátok is lehetünk külön fogadalom nélkül. (12. oldal)
-        A derűs oldalon csipegetve és Játékos ismerkedés szentekkel, valamint a keresztrejtvény segítségével beláthatjuk, hogy összekuszáltnak látszó életünkben mindig jelen van és lüktet a Feltámadott, akár csak Simpf János gyönyörű versében.

KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól.
Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc
Hazai előfizetőknek egy lap ára: 1,5 lej. Külföldre 1 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése