2012. 12. 02.

2012. december 9.

Erdélyi magyar testvéreim. Istennek hála, hogy Trianon óta élet- és küzdőképességünk megmaradt. Megfogyva bár, de törve nem, sebesülten, de a sebeket gyógyítva küzdünk emberi méltóságunk és jogaink érvényesítéséért. A képzeletbeli lármafák lángra lobbannak Erdélyben december 9-én. Minden erdélyi magyarnak a szavazó urnák elé kell mennie, ha a sorsát jó irányba akarja terelni, mert senki sem lehet közömbös jövőnket illetően. Jakubinyi György érsek úr a szavazást valláserkölcsi kötelességnek mondta és felhívással fordult a katolikus hívekhez: „Mint mindig, most is azt kérjük kedves híveinktől, hogy menjenek el szavazni, és lelkiismeretük szerint olyan személyekre adják szavazatukat, akikről tudják, hogy egyházunk és népünk érdekeit védik, az egységet ápolják. Olyan jelöltekre, akik már bizonyítottak az elmúlt években, és a sok külső és belső támadás ellenére is hűek maradtak népünkhöz.”
Az EU-s Romániában is a demokratikus szavazás számít, vagyis a számok többsége és nem a minőség (!) ahogy Tőkés László EU-s képviselő állította egy héttel ezelőtt a Duna Tv-ben. Éppen neki szól Csűry István, Királyhágómelléki Református Egyházkerület püspökének üzente: "A világnak nincs szüksége elkülönülő és elkülönítő papra, sem kiszakított kis csoportokban ügyködő lévitára, hanem életmentő, „egészséget” ápoló szamaritánusra, aki felismeri a gondokat, döntést tud hozni, és biztonságos helyre vezeti a sérülteket."
A demokráciában a számok és a százalékok korát éljük. Vigyázzunk, ne engedjük magunkat félrevezettetni az Erdélyi Magyar Néppárt 6:3 szólamától. (Nyerhetett a magyar futball, de nem lett bajnok!) 
Álljon elő ma az a józan matematikus, történész vagy politikus, aki meg tudná mondani, hogy f. év júniusában megtartott helyhatósági választásokon, az erdélyi magyarság körében az alig 10%-ot elért EMNP, hogyan tudná elérni december 9-én tartandó országos választásokon az 5%-os bejutási küszöböt, hogy helye legyen a Román Parlamentben és minket képviseljen? 
Ilyen esély számára sajnos nincsen. 
Éppen ezért a különböző magyar platformokat tömörítő RMDSZ-nek van esélye. 
Az RMDSZ az erdélyi magyarság hiteles érdekképviselete. 
Az hogy benne ilyen-olyan személyek voltak/ vagy még vannak, azok kihulltak vagy lassan kihullnak. 
Az RMDSZ ernyője alatt, az EMNP-nak is lett volna helye, de ők ezt nem akarják. Nagy hiba.  Most versengenek, nagyokat ígérnek (tudjuk, hogy az ördög sem olyan szegény, hogy ígérni ne tudna), de le fognak szerepelni. Nekik ez a harc a végső. Csillaguk leáldozik.
A futball világából vett hasonlattal szólva, azok a csapatok, amelyek a selejtezőben kikaptak, azok sosem szoktak döntőt játszani!!!
Az EMNP főszószólói a politikai paletta sok színét végig próbálták,eredménytelenül. Ők ezért nem fognak nyerni. Gondolom, hogy logikus, amit írok. Az élet megy tovább, de a kosárba begyűjtött magyar szavazatokért, amit a nyertesek közt (elsősorban USL) osztanak ki, azért az EMNP-ot fogja terhelni a felelősség. Ezért továbbra is az RMDSZ-re voksolok, mert az erdélyi magyarság egységét biztosítja, érdekeinket  képviseli.
Maradjunk együtt, sokasodjunk és érdekvédelmi szövetségünkkel küzdjünk tovább jogainkért, hogy a szubszidiaritás elve alapján megvalósuljon:
1.) A magyar nyelv, mint regionálisan hivatalos nyelv használata Erdélyben.
2.) Oktatási és a kulturális életünk saját magunk által való igazgatása.
3.) A területi, közigazgatási beosztás befolyásolása, hogy minél kisebb arányban legyenek regionális kisebbségek.
4.) Gazdaság- és területfejlesztési esélyegyenlőség.
5.) A magyar kisebbség szimbólumainak hivatalos elismertetése.
6.) Folyamatos önkormányzati, parlamenti, …kormányzati képviselet igénye.
7.) A jó szomszédság az együttélő nemzetiségekkel és a magyarországi egyéni emancipáció, vagyis ne kezeljék másodrendűnek a külhoni magyart. 
E célok egyetemes emberi jogok, amiért egységben, közösen és céltudatosan nemcsak dolgozni, szavazni, hanem imádkozni is kell:
Mindenható örök Atya, a Te kezedben van az emberek sorsa és Te szabod meg a népek jogait: tekints kegyesen reánk, akiknek jövőjét és boldogságát első szent királyunk a te Szent Fiad édesanyjának,  a mi Nagyasszonyunknak kezébe tette le.
Tekints reánk, válságos időket élő népedre, és áraszd ránk Szentlelkedet, hogy segítségével mindnyájan meglássuk az igazság útját, építsük nemzetünk egységét és szolgáljuk javát.
Adj, Urunk, vezetőinknek kellő bölcsességet és elszánt, erős akaratot, hogy a te szíved szándéka szerint előmozdítsák a szociális igazságosságot és az emberhez méltó életet.
Világosíts meg és támogass minket, hogy szentjeink és nagyjaink példája nyomán felelősséget érezzünk szülőföldünkért és a szükséget szenvedőkért. Kérünk, áldd meg mindennapi fáradozásunkat, hogy az a Te dicsőségedre és ami boldogulásunkra váljék.
Magyarok Nagyasszonya Csíksomlyói Boldogasszony, Szent Mihály arkangyal, Szent István király, Szent László király -  könyörögjetek érettünk a mi Urunk, Jézus Krisztusnál. Ámen.

Ránk bűnösökre, nagy irgalmad ránk fér,
Hogy lelkesedjünk Isten országáért.
Hadd legyünk mi is: tiszták, hősök, szentek.
Népünket így mentsd meg!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése