2012. 12. 22.

Krisztus világa - 2012. december





Erdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja   2012. december      III. évf. 12. szám


A decemberi lapszám tartalmából:
Családjaink és közösségünk kapcsolatát a Szent Család szeretete hatja át. A Szent Család egy hatékony ikon, egy maradandó fénysugár Isten és ember boldogságából a földön, mert benne Jézus a Szentháromság második személye élte életét: egy mindenkiért és mindenki egyért. Jézus azért jött, hogy a szeretet életformáját megélje, és Egyházában általa mindenki egy családdá legyen. A földi családdal kezdődő szeretet közösség az Egyházban tovább fejlődik és kiteljesedik a mennyei boldogságban, ahol nem lesz házasság, ahol a szerelem, a házastársi és szülői érzés, a gyermeki ragaszkodás és a testvéri szolgálat átalakul, istenivé magasztosul. Addig is amíg részünk lesz ebben, nekünk az otthon boldogságának megteremtésén kell munkálkodjunk, hogy a szeretet isteni erényét az irgalmasság, a jóság, az alázat, a szelídség és a türelem formájában megélhessük. Fontos ez, mivel a mennyei élet már itt a földön kezdődik…
            A Hit évében a Szentcsalád is a ’hit kapuja’, amely az Istennel való közösségre vezet bennünket, és lehetővé teszi az ő Egyházába való belépést, mindig nyitva áll számunkra. Ezt a küszöböt már is átlépjük, ha Isten Igéjének hirdetése és a Szentcsalád példája nyomán a szív átformálódik a kegyelem átalakító erejében. Belépni pedig ezen a kapun azt jelenti, hogy egy életre útra kelünk.  A kiindulópontunk meg van. Ez a keresztség, amely által Istent Atyánknak szólíthatjuk, és a Szentcsalád példáját követve a halálon át az örök életbe való belépés a cél, amely az Úr Jézus feltámadásának a gyümölcse, aki a Szentlélek ajándékai által akarta az ő dicsőségébe részesíteni mindazokat, akik hisznek őbenne. – olvashatjuk A Szentcsalád is a hit kapuja cikkben (2. oldal).
·  A világ nélküled cikkben az Istenvárás kettős irányultságát ismerjük meg, és Szent Pió tökéletes szeretetre irányuló imájával gazdagodunk (3. oldal).
·  Karácsony címmel a Megváltó születésének gazdagságáról szól Msgr. Tamás József püspök. A bárddal lefejezett Szent Borbála életét(4. oldal).
·     Idézetek Mikes Kelemen leveleiben, és a példaképeket kutató Játékos ismerkedés szentekkel rovatban szemelgethetünk (5. oldal).
·     Betlehem készítésről, valamint Születésnapi csokor emlékezés és köszöntés céllal (6-7. oldal).
·     A nagy elődök nyomdokaiba lépni – korunk fogyatékosságaira, a népnevelés fontosságára int, a társadalmat összességében kell szemlélni és figyelni a globális folyamatok hatását hétköznapjainkra (8-9. oldal).
·     Politikáról és esélyeinkről (10. oldal).
·     A pálos rend története Erdélyben Partiumban, Bánságban és Kárpátalján c. könyv ismertetője (11. oldal).
·     December hava – gazdag szokásvilágunkba kalauzol (12. oldal).
·     Gyermekvilág, Pál Feri atya gondolatai (14-15. oldal).
·     Háziasszonyoknak – ez teljesen új a lapban, olyan recepteket kínál, amelyek egyszerűek, ugyanakkor ünnepiek is a háziasszonyok világában (16-17. oldal).
·     Derűs oldal, Rejtvények és megfejtők mellett, téli világunkból a kismadár optimizmusával vigasztal Áprily Lajos verse ( 18-20. oldal).

KRISZTUS VILÁGAErdélyi katolikus családok lelkiségi havilapja – rólunk és nekünk szól.
Megrendelhető a négy erdélyi egyházmegye római katolikus plébániáin, a kézbesítőknél vagy a szerkesztőségben: 530230 – Csíkszereda (M-Ciuc), Kossuth L. u. 38. sz., Hargita megye, tel/fax: +40-266-311-726, email: krisztusvilaga@yahoo.com. Bankszámlaszám: RO65 RNCB 0159 0154 1927 0001, BCR Agentia Miercurea Ciuc, Hazai előfizetőknek egy lap ára: 1,5 lej. Külföldre 1 euró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése