2017. 05. 30.

A tavaly terrorveszély, most meg kanyaró a csíksomlyói búcsún?!

Különös világot élünk. Van amit elnéznek, van amit nem. Van amikor a szúnyogból elefántot csinálnak és az elefántból szúnyogot.
Csíksomlyó szélén, a Somlyópatak partján laknak a cigányok, akik évtizedek óta olyan patakban mosakodnak, netán isznak is belőle, ahová a közintézmények szennyvize is belefolyik. A Brassó megyei rokonyoknál tett látogatással valamelyik roma a kanyarót is elhozta Csíkba. De már mindenkit beoltottak. A gócpontot elszigetelték.
Április hónap folyamán és május elején beoltották őket, és a betegeket a fertőző kórházba vitték.
Talán ettől megijedtek s kanyarósok lettek?
Most a csíksomlyói búcsú előtt tették fel a kérdést a kanyaróval kapcsolatosan. 
És most szinte csak arról kezdtek beszélni a médiában. Én es!
A sajtó és a média felkapta, ez aztán a döbbenetes hír, amit az állami szervek most kipattantottak. Most, mert a szenzáció kell, és akkor a zászlóval érkező emberek távol fognak maradni ...
Ne vegyen részt a búcsún, aki nincs beoltva... ilyen címmel jelent meg egy nyilatkozat...
Holott így is lehetett volna írni:
Mindenki a maga felelősségére részt vehet a búcsún - így is lehetett volna ... de minek. Eddig is mindenki a maga felelősségére vett részt a csíksomlyói búcsún.
A különös hír hallatán az egyik utazási iroda igazgatója hívott fel, hogy mi van Csíksomlyón, kitört a járvány, pedig 1100 zarándokkal készültek jönni.
- Megnyugtattam, hogy ez is olyan hír, veszély, mint a 2016-os év búcsúja előtti terrorveszély.
Hány halottja is lett annak a terrorveszélynek?  Egyetlen egy se!!!
Rémhír a csíksomlyói terrorveszély!!!!
- A Rémhírt pontosan 38034 kíváncsi olvasó nézte meg.
Na, ez már döfi - mondaná a székely, hogy egy bejegyzést ennyien megnéztek!
Csíksomlyón most kanyaró van, vajon ezt hányan nézik meg, olvassák el?
Áh, dehogy veszély.
A kanyarós cigányokat már beoltották és orvosi kezelésben vannak. Többségük meg is gyógyult.
Itt nem halt meg egy se, pedig Romániában az idén 26 halálos esetet rögzítettek. Igaz, de nem a Székelyföldön.
Sajnálom a cigányokat, mert a sajtó hír kapcsán, most a nyírfaágat sem tudják eladni, pedig azért még kaptak némi alamizsnát.
A hír a zarándokokat is megbolygatta, de legjobban ártott a szegények legszegényebbjeinek, a cigányoknak, akik némi bevételhez jutottak volna nem a lopásból, hanem a nyírfaágból.
A "hír" után az emberek nem fogják megvásárolni az egészséges cigányoktól, a romáktól a nyírfaágat.
Akkor jó volna, ha az állami szervek fertőtlenített, kanyarómentes nyírfaágat árulnának az útszélen és az ágakért kapott adományt adnák a Somlyópatak mellett lakó cigány tábornak kárpótlásul a kanyarós "hír" okozta anyagi romlásukért.
Jó volna megtanulni, hogy mindent a maga idejében kell mondani, írni és tenni.
Mit is írt a Prédikátor (3,1-8)?
"Mindennek megvan az órája, és minden szándéknak a maga ideje az ég alatt: 2Van ideje a születésnek és a halálnak; ideje az ültetésnek és az ültetvény kiszedésének. 3Ideje az ölésnek és ideje a gyógyításnak; ideje a bontásnak és ideje az építésnek. 4Ideje a sírásnak és ideje a nevetésnek; ideje a jajgatásnak és ideje a táncnak. 5Ideje a kő eldobálásának, és ideje a kő összeszedésének; ideje az ölelkezésnek, és ideje az öleléstől való tartózkodásnak. 6Ideje a keresésnek, és ideje az elveszítésnek; ideje a megőrzésnek, és ideje az eldobásnak. 7Ideje az eltépésnek, és ideje a megvarrásnak; ideje a hallgatásnak, és ideje a szólásnak. 8Ideje a szeretetnek, és ideje a gyűlöletnek; ideje a háborúnak, és ideje a békének." 
A 17. versben ez áll: Azt mondtam hát magamban: Isten ítéletet tart mind az igaz, mind a gonosz fölött. Mert mindennek megvan a maga ideje, ami itt végbemegy.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése