2018. 12. 24.

Pazarolni való és hozzávaló szeretet - műsor


,,A karácsony a Mennyei Atyának ünnepe, mely ünnepen elsősorban nem mint Teremtőnek hódolunk neki, hanem mint adományait pazar bőséggel osztogató jóságos Atyának.
Ezen a napon olyan kimondhatatlan nagy ajándékot adott a kis Jézus személyében  az emberiségnek - és ez a Kisded olyan elragadó -, hogy nézésében elmerülve, szinte elfeledkezünk az Ajándéktól az Ajándékozóról.
Nekünk mégis tudatosan össze kell kapcsolnunk a két nagy Jót, és sokat kell ebben az időszakban a mennyei Atyára gondolnunk, akiről Prohászka püspök atyánk azt mondta, hogy stílusa a pazarlás, és hozzáteszi, hogy könnyű annak pazarolni, akinek van miből. Igaz, de mi így folytathatjuk, hogy hiába van valakinek pazarolni valója, ha nincs hozzávaló szeretete, és nem szán másnak gazdagságából jó szívvel és mérték nélkül." ( Slachta Margit szociális testvér,1945)

December 23-án (vasárnap) este 8 órakor a csíkszeredai Szent Kereszt templomban  a szociális testvérek kültagjainak és meghívottjainak előadásával közelebb kerülhettünk karácsony titkához.
Mi is ujjongjunk boldogan, hogy szent kegyelme ránk ragyog  mottóval összeállított,  többnyire zsoltárok szövegéből  összeállított műsorukkal  örvendeztették meg mindazokat, akik imádságosan készülnek Jézus születésének megünneplésére.
Az összeállítás Biró Juliánna (Csíkszereda) és Gergely Margit (Dés) sss kültagok közös munkája nyomán született. Szakvéleménnyel támogatta Farkas Ibolya testvér.
A szociális testvérek és kültagjaik küldetésüknek megfelelően másokat is meghívtak, hogy együtt hirdessék az ÖRÖMHÍRT ezen az estén.
A műsort Szabó Dávid kisdiák, Bálint Ella és Imre kültagok unokája Ady Endre versével nyitotta meg. Bevezetőt mondott Farkas Ibolya testvér.
Köszönet az áldozatos lelkületért minden szereplőnek:
pásztorok: Bálint Imre (kültag), Bálint Ella (kültag), Ferencz András (meghívott, Csíkrákos)
igaz, istenfélő ember: Ferencz Attila (meghívott)
igaz, istenfélő asszony: Egri Margit (kültag)
Mária: Veress Sarolta (meghívott)
József: Török Imre (meghívott)
angyalok: Biró Juliánna (kültag) Biró Levente (meghívott), Bartus Ilona (kültag)Fogarasi Edit testvér, Antal Ilus (kültag, Csíkszenttamás), Györgyicze Gabriella (kültag)
égi hang: Mihály Etelka (kültag)
bölcsek: Albert Antal (meghívott), Egri Ferenc (meghívott), Pitic László (meghívott)
díszlet és ruhák összeállítója: Biró Juliánna kültag
súgó: Farkas Ibolya testvér

 A szervezők és a különböző szerepekben megszólalók, akik „jó szívvel és mérték nélkül”szántak gazdagságukból,  mindenkinek áldott karácsonyt kívánnak!

 Égi hirnök

Simeon és Anna imája

Pásztorok imája, Messiás várása

Az idők teljessége...

A kis Jézus megszületett, örvendjünk...

Bölcsek jöttek napkeletről...


Mennyből az angyal...

Leszállt az ég dicső Király....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése