2020. 02. 22.

Hirdetés: 2020. február 23.

1. Kedden, csütörtökön és pénteken plébániai hittanóra. Pénteken az elsőáldozásra készülőknek 3 és 4 órától. A bérmálkozóknak előadás este 7 órakor.
2. Szerdán kezdődik a nagyböjti szent időHamvazószerda – melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van. A szigorú böjti nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. A nagyböjt többi péntekjein a hústól való megtartóztatás érvényes. A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól.
Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor. A homília után tartjuk a hamvazást.
3. Szerdán du. 19 órakor jegyeskurzus az altemplomban.
4. Medzsugorjei zarándoklat április 14-20 között. A cím az Apostolban.
5.  Pénteken keresztúti ájtatosság du. fél 6 órakor.
6. A Városházán pénteken 18 órakor Botár István: Középkori kápolnák Csíkban  című előadást tart.
7. Márton Áron a mi “szent” püspökünk – Napló egy csodáról című könyv, valamint a Krisztus világa februári száma kapható. A tegnapi püspökszentelés kapcsán kiemeljük Dr. Barsi Balázs ferences szónok Szent Péter apostol székfoglalása – ünnepi elmélkedését, amely a püspökök feladatáról is szól. Megtudjuk, hogy milyen legyen az igazi pásztor, a jó szülő, nevelő. A hiteles nevelő a krisztusi életben csak az lehet, aki valamiképpen meg van jelölve a szenvedéssel, és azt Jézussal és Jézusért viseli, mint az eljövendő dicsőség zálogát. Mindezt a ránk bizottak gondjának önként vállalt viselésével, buzgósággal, szeretettel tegyük. S a dicsőség koronáját egyedül csak az Úrtól szabad várnunk, senki mástól, mert ő maga a mi dicsőségünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése