2021. 09. 04.

A sötétség birodalma 12.

A boszorkánygyülekezetben (szabadkőművesek) a neveket olvasva első osztályú emberek voltak, akik tökéletesen jó modorúak a normális életben. Ebben a gyülekezetben családos férfiak, családos nők és a felső tízezer tagjai voltak jelen. Néhánynak közülük igen jól ismert neve volt New Yorkban és Washingtonban is. Engem csak a tökéletesen megszállott egyén rémít meg. Néhányukkal találkoztam Washingtonban és az ország más részein is. Ezek mindig megrémítenek engem, mivel teljesen az ördögnek adják magukat. A megszállottság ellenszenves dolog. Mindenki számára ez a tanácsom: ismerd meg az exorcizmust, ismerd meg a megszállottságot, és tudd, hogyan védheted ki az ördög támadásait, egyébként pedig kerüld el. Fontos, hogy információt szerezzen bárki róla, ezért néhány könyv, hasznos lehet. Bizonyos emberek, akik A sátán túsza című könyvemről érdeklődtek, azt tanácsoltam: Még ne olvassátok a könyvet. Várjatok vele néhány évet. Különösen, ha fiatal, érzékeny emberek, vagy nem képesek könnyen szembesülni brutális tényekkel. Valamit tudnod kell erről a témáról, de nem kell a részletekbe belemenned – ajánlanám bárkinek.Mindenekelőtt figyelj az ördög csapdáira. Ne használj spiritiszta táblát, ne látogass spirituális szeánszokat. Ne jósold a jövőt kártyából. Ne foglalkozz természetfölötti meditációval. Ne vegyél részt szcientológusok előadásain. Máskülönben így vagy úgy zaklatni fog az ördög vagy egyenesen megszállott válik belőled. És nem is fogsz erről tudni. Ezért tartsd magad távol az ördög csapdáitól.

Miért csak bizonyos papok kapnak meghatalmazást az ördögűzésre? Az igazat megvallva minden pap végezhet ördögűzést, ha meghatalmazása van rá.  

Először is: a tipikus exorcista nem túlságosan költői beállítottságú egyéniség. Nem egy szóvirágokkal ékes első osztályú humanista.
Általában egykedvű személyiség, jó erkölcsi ítélőképességgel, egyenese és világos gondolkodású. Számára a két pont közötti legrövidebb távolság az egyenes.  
Másodszor: az exorcistának kipróbált erkölcsi jelleme kell, hogy legyen. Ez az oka, hogy fiatal papok általában nem lehetnek ördögűzők. Figyelmes fölöttesek papjaikat 45 vagy 50 éves korukban fogják jól megismerni. Akkorra a papok megérnek, lehet rájuk számítani. 
Harmadjára: az exorcistának jó teológusi képzettsége kell, hogy legyen. Jó teológiai ismeretek nélkül becsapható.

Magadra vállalhatod-e egy férfi vagy egy nő, egy fiú vagy egy leány exorcizmusát? Ha nem vagy képes megítélni a válaszokat, melyeket tőlük kapsz, félrevezetnek. Azt hiszed, hogy nincs is szó ördögről vagy megszállottságról. Ebben az esetben pedig befellegzett az ördögűzésnek. Tehát e három első követelménynek nem felel meg mindenki. A modern Egyházban már nincsenek ilyen kvalitású papok. A másik tényező, hogy sok pap visszautasítja, hogy részt vegyen az exorcizmusban. Miért? Mert, az ördögűzés maga után von egy nem tudatos, láthatatlan vámot az emberi szellemen. Milyen ez? Ezt egy példájával világítom meg. Én apák és anyák százait ismerem, akik szerették és felnevelték gyermekeiket, akik mindent, amik volt, szeretetből gyermekeiknek adták. Azok sikeresek lettek, de nem beszélnek arról, hogy amikor végeztek, milyen “titkos ünnepségeken” vettek részt. 

Nézzük a férjeket és a feleségeket is, akik miután megajándékozták egymást a szeretetükkel, nem tudják azt megismételni. Ezt valójában csak egyszer lehet adni. Azután már nincs mit adni. Ez a lélek sajátos termékeny átadása. 
Ugyanez történik az exorcistákkal. Minden alkalommal, amikor ördögöt űzöl vagy asszisztálsz hozzá, elveszítesz valamit magadból. (Jézus ezt felelte: »Valaki megérintett, mert éreztem, hogy erő ment ki belőlem.« Lk 8,46) Minden exorcizmussal bizonyos életerő, bizonyos szellemiség elvész. Az ördögűzők azt mondják, hogy minden exorcizmus idején Isten elvett belőlük egy részt, és halálukig kell várniuk, hogy visszakapják. Az általam ismert exorcisták is igen higgadtak és nagy lélekjelenléttel bírnak, mert a békesség mindig következménye a jó exorcizmusnak. Béke van bennük, nagy és mély béke. És amikor a megszállott személyek túl vannak az ördögűzésen, és már meggyógyultak, fenséges nyugalom honol arcukon. Hirtelen ráébredtek arra a tényre, hogy ők Isten gyermekei. Immár tisztákká lettek.


– folytatjuk – 

 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

Az ördögűzés valójában örömteli esemény 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése