2021. 08. 12.

A sötétség birodalma 8. rész

...
A megszállottságról. Az történik, hogy valaki önként odaadja a lelkét Lucifernek.Megegyeznek, hogy az illető az ő imádója és szolgája lesz. Úgy hangzik, mintha senki nem tenné meg ezt, pedig ezrek megteszik. Meg tudjuk magyarázni a folyamatot, hogy hogyan történik. A kritikus pont a megszállottság állapotának létrejötte. A megszállottság azt jelenti, hogy már nem rendelkezel a saját akaratoddal. Az ördög csak az akaratot birtokolja. Nincs teste, hogy behatoljon bárki testébe. Az ördögnek nincs fizikai formája. Emlékeznek Hitlerre, arra a vakmerő, gonosz emberre? Bizonyos értelemben ő hatalmába kerítette a németek millióinak az akaratát és értelmét. De sohasem hatolt be a testükbe. Az akaratukat ragadta meg.

Így van, ha ellenőrizni tudom valaki akaratát és az értelmét, akkor a birtokomban tartom, vagyis megszálltam. Minél nagyobb a megszállás mértéke, annál nagyobb a befolyásom. Évekkel ezelőtt volt egy borzalmas esetünk New Yorkban. Egy gonosz ember Lisát, az élettársát kegyetlenné tette egy kisgyermekkel szemben, aki végül meghalt. Ez egy olyan eset volt, amikor egy férfi uralkodik egy nő fölött. Néha egy nő uralkodik egy férfi fölött. Néha olyan nagy a dominancia, hogy az uralom alatt levő férfi vagy nő rabszolgává lesz. Ez a megszállottság természete. Ha egyszer hagyod, hogy a szellem erőt nyerjen feletted, nagyon nehéz, vagy nem is lehet elszakadni tőle. A megszállottság csak önkéntesen történhet. Önkéntelen megszállottság nincs. Megszállottság olyankor fordul elő, amikor az ember betessékeli őt magához. És amikor végül megérkezik, örökre ott akar maradni. Ez a megszállottság.

A rögeszme akkor jelentkezik, amikor az ördög az embert megpuhította. Ez egy szörnyű folyamat. Az üldözés folyamata így működik: Azzal kezdem zaklatni magát, hogy azt mondom: „Tudom, hogy van kétezer dollár a zsebében. Ha azt nem adja nekem, megölöm, vagy megsebesítem a feleségét; vagy tönkreteszem a gyermekeit; vagy romba döntöm a hírnevét.” És nap mint nap zaklatom magát, sms-t küldök, telefonon hívogatom. A feleségét megkérdezem: „Tudja-e a férje, hogy milyen veszedelmes helyzetbe hozta magát?” Vagy odamegyek a gyermekeihez a játszótéren, és azt mondom nekik: „Apátok nagyon rossz ember. A halálotokat fogja okozni.” Folyamatosan zaklatom, amíg csak nem teljesíti a kívánságomat. Ez az üldözés.

Sok zaklatott, üldözött a depresszió borzalmas állapotába kerül, és elmegy egy pszichiáterhez. Nem is gondolnak arra, hogy a sátán teszi ezt velük. Néha egy olyan emberrel történik ez, aki nem túlságosan boldog a házasságában. Nem akarja elhagyni a feleségét, de egy másik nővel kecsegtetik, aki a környezetében él. Vele üldözik őt. Az ördög azt mondja: „Ide hallgass, ha nem kezdesz viszonyt vele és nem teszed a szeretőddé, meg fogsz betegedni. Az idegeidnek van szüksége erre.” Ezt az embert üldözik, ostromolják. Ez egyik példája a rögeszmének. A rögeszme teljes mértékben különbözik a megszállottságtól.

A megszállottság olyas valami, amiből nem tudunk kiszabadulni. Az egyetlen személy, aki meg tud szabadítani, az Krisztus. Ezt Krisztus rendszerint nem közvetlenül teszi. Ezzel a feladattal megbízza az apostolokat, akik ma az Egyház püspökei. Ezért a püspököknek kell engedélyezniük minden ördögűzést. Sajnos van általam ismert püspök is, aki nem hisz az ördögben. Az ilyen az egyszerű hívő embereket, akik segítséget keresnek, pszichiáterhez irányítja, vagy szanatóriumba küldi. Vagy azt tanácsolja nekik, hogy pihenjék ki magukat vagy kérjenek orvosságot. Ezek a megoldások csak rontanak a helyzeten. Ez egy rettenetes állapot. Mindez a pap és a püspök hitének hiányára vezethető vissza. Pedig ezekkel a szegény lelkekkel a gyóntatószékben beszélni kell kényszerképzeteikről és a megszállottságukról, tanácsot adva nekik, hogy mit tegyenek. Erre a munkára nagy szükség lenne napjainkban.

 

– folyatatjuk – 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése