2021. 09. 18.

A sötétség birodalma 14.

Ördögűzésnél a szenteltvizet használnak, mert igen nagy ereje van. Egy francia közmondás szerint, ha valaki nagyon kényelmetlenül érzi magát azt mondják: „Olyan, mint Lucifer egy szenteltvizes kádban.” Az ördögök nagyon irtóznak a szenteltvíztől. Különösen gyűlölik Lourdes-i vizet. Megállapítottuk, hogy Lourdes vizének különösen nagy ereje van. Valójában minden szenteltvíznek nagy az ereje. Mindenkinek biztosítania kellene, hogy legyen szenteltvíz a házában. Fontos, hogy gyakorta áldjuk meg magunkat vele. Gyűlölik a kereszteket is.Ördögűzésnél a szenteltvizet széles körben használják. Az ördögök nem égnek meg tőle, de őrületbe kergeti őket. Az exorcista című filmben a pap némi vizet szórt az ördögökre, és azt láthattuk, hogy úgy égnek, mintha nitroglicerint öntöttek volna rájuk. Ez nem így van. Az istenség bármilyen közelsége megkínozza őket. Szenteltvizet és keresztet használnak az exorcizmusoknál. Szentelt gyertyákat is használnak. A gyertyák néha megszenvedik az ördög támadásait. A lángjukat gyakran elfújják, felrúgják őket, elhajítják, vagy ránehezednek. Két módon hasíthatják szét őket. Láttam olyan gyertyát, amelyet cikk-cakk alakban vágtak szét, mintha valaki egy kést húzott volna végig rajta. Olyan dolgok történnek, amiket képtelenség elmagyarázni. A szobában a hőmérséklet drámai módon változhat: a fagyos hidegről elviselhetetlenül forróvá válhat egy pillanat alatt.

Drámai dolgok történhetnek-e az exorcizmus során?  De még mennyire! Ha a gonosz szellem nagyon dühös vagy nagyon erős, akkor hibákat követhet el. Ha nagy tét forog kockán, akkor galád harcra számíthatsz. Néha a démon rendkívül ostoba. Ilyenkor csapdába ejtheted. Úgy kell viselkedned, mint a gyilkosnak, másként hatalmába kerít téged. Itt nincs viccelődés. Ez, mint a német mondja, Schadenfreude, azaz kacaj, amit valaki megsérülésekor hallatnak. De egyáltalán nincs benne igazi humor vagy szellemesség.

Exorcizmust helyeken és tárgyakon hajtanak-e végre? – Igen, egy bizonyos helyen vagy egy tárgyon is lehet ördögűzést végezni. Egy helyiség is lehet megszállott vagy akár ördöglakta. Ezt poltergeist szindrómának nevezik. Egy megszállott hely ördöglakta hellyé változhat! Hogy ez miért történik így, nem tudjuk pontosan. A teológusoknak vannak elméleteik, a szenteknek kinyilatkoztatásaik, nekünk pedig feltevéseink, de az ördöglakta helyek létének okaival kapcsolatban semmi nem rögzített dogmatikailag. Noha biztosan tudjuk, hogy vannak helyek, amelyek megszállottak. Általában ezek azok a helyek, ahol valami durva igazságtalanság történt. Vagy egy gyilkosság. Vagy ismeretlen halottat temettek el a mélyében. Vagy ahol a szentáldozásnak és a misének súlyos megszentségtelenítése történt. Vagy ahol megbecstelenítettek egy apácát vagy egy papot. Vannak helyek, ahol ösztönösen érezzük, hogy ott soha nem volt jelen szentelmény. Jártam néhány ilyen helyen. Lehet tudni, hogy ott soha semmiféle szentség nem volt. Tudja honnan? Némely helyen abban a pillanatban, amikor szenteltvizet hint és imádkozik valaki, a légkör azonnal megváltozik. Ha a légkörben nincs változás, gyorsan el kell jönni onnan. A világ vagy Istennel vagy az ördöggel van tele. Nincs közbenső állapot.

- folytatjuk - 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

A sötétség birodalma 12.

A sötétség birodalma 13.

Az ördögűzés valójában örömteli esemény 

**

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése