2021. 08. 21.

A sötétség birodalma 10.

Mi az exorcizmus? Ki végzi? Hogyan történik? – Az ördögűzésre a püspök jogosult, aki mindig egy papot bíz meg a feladattal. Amint a pap kezeit megszentelik, változás történik a lelkében, olyan szellemi változás, amit soha el nem veszít. Nem számít, hogy sok pap azt mondja: „Pap voltam, de ennek vége. Szép munka volt, de most mással foglalkozom.” Ha haláluk előtt nem jöttek rá, az ítéletkor meg fogják tudni, hogy a lelkük Isten által le van pecsételve. Még ha bűnökkel takarják is el a lelküket, az különleges módon mégis Istenhez tartozik. A sátán gyűlöli a jó papot, aki bemutatja a miséjét, és teszi papi kötelességeit. A sátán gyűlöli az ilyen papot, mert ő Krisztus mása. Az ördögök sohasem használják Krisztus nevét. Hol a névtelennek vagy a názáreti ácsnak mondják, de sohasem Krisztusnak. Mindig sértéseket vágnak Hozzá. Az exorcizmusban rá lehet kényszeríteni őket, hogy mondják ki Krisztus nevét, de aztán bosszút állnak érte. Én megtettem ezt egyszer, de megbüntettek érte. És egyáltalán nem volt kellemes a büntetés.

Az ördögűzést papnak kell végeznie, akinek erre megbíz a püspök. Elmentem a püspökökhöz és azt mondtam, hogy ennek és ennek, akik excellenciád egyházmegyéjében élnek, ördögűzésre van szükségük. Akkor ezt mondta: „Nem tudok erről semmit. És semmit nem is akarok tudni. Magának megvan a felhatalmazása hozzá, de ne beszéljünk erről újra.” Félnek a témától. Ismerek egy püspököt, aki nem ilyen. Neki van egy állandó exorcistája is. A New York-i érseki egyházmegyében nincs ilyen kijelölt ördögűző, mert nehézségek vannak az exorcista kinevezésében, mert valaki ellenállást fejt ki. Ahol nincs exorcista, nincs segítség számodra.

Az emberek száma, akik tudatosan besétáltak az ördög csapdájába, és tudják, hogy megszállottak, hihetetlenül sokan vannak. Ezek nem tehetnek semmit, mert nincs pap, aki elvégezze az ördögűzést. A püspök nem akar segíteni nekik. Nevetve elküldi őket. Sok szomorú levél van, amelyeket sohasem közölhetek. A püspök azt javasolta „menjen, csináljon valami kellemeset”, vagy valami hasonlót.

Ez a hit hiányára vezethető vissza. Visszatérünk a hitehagyáshoz. A sátán mindenekelőtt azt akarja, hogy azt higgyük, ő nem is létezik. Ez egy régi alapelv. Amikor a hírszerzésről oktattak minket Rómában, a névtelenségre tanítottak bennünket, hogy ha egy tömegben tartózkodunk, senki ne figyeljen fel ránk. Az elgondolás az, hogy itt vagyunk, de mégse létezünk. Lucifer harsányan nevet, amikor tanácstermekben, hálószobákban, kormányzati hivatalokban és parlamentekben mozog, és az emberek azt hiszik, hogy nincs is. Micsoda rafinált fedezék!

Az ördög túljár az eszünkön. Van némi humorérzéke arról, miként látjuk mi őt. Ördögi képünk van róla, de azok mind nevetségesek. A sátán, igenis túl városias, túl nyájas és túlságosan furfangos ehhez. Ez már elavult módszer. Az ördög dörzsöltebb annál.

Az exorcizmus egy pap által vezetett szertartás. Az Egyháznak rögzített formája van erre, ami megtalálható a hagyományos imakönyvben. Az exorcizmus az imáknak hosszú sora. Köztük vannak hagyományosak, amelyek Szent Mihály arkangyalhoz szólnak. Vannak mások, amelyeket magad teszel közéjük. Sok ima az ördögűzőtől származik. Annak egy adott pillanatban meg kell kérdeznie a megszállott személyt: „Ki vagy te?”

Egy exorcista sohasem válaszol a megszállott kérdéseire. Ő csak kérdéseket tesz fel. A megszállott megkérdezheti: „Ki vagy te?”, „Miért jöttél ide?”, „Mit csinálsz itt?” Hozzáfűzhetik „Martin, mi nem csináltunk neked semmit, ezért hagyj bennünket békén. Hagyj minket!” Az exorcistának rendelkeznie kell annyi fegyelemmel, hogy ne válaszoljon ezekre a kérdésekre. Azok az ördögűzők, akik beleesnek abba a csapdába, hogy válaszolnak, kudarcot vallanak. Leköti őket ez a kérdezősködés, és hamarosan a megszállott és a megszálló gonosz szellem akarata szerint haladnak. És aztán elakadnak.

 

-         folytatjuk –

 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése