2021. 09. 10.

A sötétség birodalma 13.

Az őrangyalok, akik rendes körülmények között kísérnek minket, őket bizonyos légkör veszi körül, amit megosztanak velünk. Ehhez hasonlóan a megszállottakra a körülöttük levő bukott angyalok vannak hatással. Árnyékuk van, mondta nekem egyszer egy férfi. Ez az árnyék mindig az oldaluknál van. Csak a szemed sarkából láthatod, másként soha, de tudod, hogy ott van. És ez az árnyék uralja az áldozatát és úgy tartja őt, hogy az mindent megtesz, amit mond neki. A megszállott mindent megtesz, amit mondanak neki, függetlenül attól, hogy az maszturbáció, hazudozás, lopás vagy gyilkolás. A gonosz szellem azt mondja: „Tedd ezt!” És az áldozat gépiesen megteszi. Ez rabszolgaság! De az ördögűzés után az árnyék eltűnik, és a megszállott visszanyeri a jó angyalának a befolyását. Ezért van az, hogy az előzőleg megszállott ember visszanyeri a lelki nyugalmát.

Egy tapasztalt exorcista pap nagyon alapos, akár egy mérnök. Gondolataik nagyon konkrét jellegűek. Ismertem egy fiatal ördögűzőt, akire a püspök és a megszállott személy ráerőszakolta ezt a feladatot. Sajnos a pap túl érzékeny volt és meghalt. Az élmény összetörte őt. Nem bírta el a borzalmat. El kell viselned a szörnyű bűzt, és nem csupán a fizikai bűzre gondolok. A „lelked orrlyukaiban” jelentkező bűzt is el kell viselned. Valami olyasmivel van dolgod, ami a természeted számára undorító. És ha valami a természetednek undorító, az azt jelenti, hogy a benned levő Krisztus az, aki undorodik, ha Ő veled van. Hasonlóképpen, ha felháborodsz a kegyetlenségen, és elszomorít az emberi romlottság, a benned levő Krisztus az, aki kifejezi undorát és szomorúságát. Vannak papok, akiknek nincs erejük, hogy megfékezzék az undorukat, így a püspökök megsajnálják őket, és nem erőltetik, hogy exorcizmust végezzenek. Ez egy nehézség. Így korlátozott azoknak a papoknak a száma, akik ördögűzéssel foglalkoznak. Aztán a legfelsőbb elv szerint az Egyház soha nem engedhet szabad folyást papok tömegének az ördögűzésre. Arra gondolok, hogy abból fejetlenség lehetne! A múltban történtek visszaélések ezen a téren. Az exorcizmus engedélyezését gondosan szabályozni kell.

Az ördögűzés közben használunk szenteltvizet és imákat? – Isten jelenléte a világban különböző utakon jelentkezik. A fő jelenléte az, hogy Ő tartja létezésben a világot. Ereje mindenen áthatol. Ereje az angyalokon át terjed, az őrangyalokon, ahogy őket nevezik. Az angyalok kilenc kara közül hat őrangyalokból áll. Ők tartják egyensúlyban a világegyetemet. Ők tartják fenn az anyag világát, a szellem világát és a mozgás világát. Ők gondozzák az egész világot, az óceánokat és a szárazföldeket. Ez Isten egyik megjelenése. Egy másik megjelenése, amely ebben az életben az emberek között van, az Ő szentségi megjelenése, az Ő Teste és Vére, Lelke és Istensége a tabernákulumban. Isten harmadik megjelenése a szentelményekben nyilvánul meg.

Mik a szentelmények? Az egyháznak a kezdet kezdetétől voltak szentelményei. Az egyik szentelmény a kereszt, amely különlegesen meg van áldva, és a falon függ. Más szentelmények a rózsafüzér, a skapuláré és a szenteltvíz. Bármi, ami rendkívüli áldást kap Istentől, szentelmény, ezért az különleges része lesz az istenség világunk anyagában való megtestesülésének. A szenteltvíz ilyen. Köztudott, hogy a szentelmény erejét hitünk korlátozza. Ahhoz, hogy egy szentelmény hasson, hinned kell. Hited kell, hogy legyen. Így volt a szentekkel is, legyen az Szent Pio, Szent Don Bosco vagy Szent Ignác. Emlékezzünk, Krisztus maga sarat kevert a nyálával, és betette a beteg ember fülébe, hogy megmutassa, a szentelménynek van ereje, ha van hited. 

 

– folytatjuk – 

 

Az előző részek: 

Malachi Martin - A sötétség birodalma 1-2.

A sötétség birodalma 3-4. rész

A sötétség birodalma 5. rész

A sötétség birodalma 6. rész

A sötétség birodalma 7.

A sötétség birodalma 8. rész

A sötétség birodalma 9.

A sötétség birodalma 10.

A sötétség birodalma 11.

A sötétség birodalma 12.

Az ördögűzés valójában örömteli esemény 

 

 

 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése