2022. 10. 22.

Hirdetés: 2022. október 23.

1. A Millenniumi templom búcsúját 12:30 órakor tartjuk, ezért a 11 órás mise kimarad.

2. Missziós vasárnap van, a templomi perselyezés a katolikus misszió javára történik.

3. Októberi rózsafüzér ájtatosságot végezzük hétköznap 18:30 órától.

4. Az egyhetes iskolai vakáció alatt szünetel a plébániai hitoktatás.

5. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órától.

6. Kapható a Krisztus Világa folyóirat. A tartalmából: Békét adj szívünknek… – A háborúról - Ferenc pápa gondolataival. Mennyivel inkább… – Bellon Gellért püspök elmélkedése. Mit tud öt ujj?A hüvelykujjtól a nyitott tenyérig vezet, tanít, gondolataival ébreszget Sárközi Sándor atya. Hálával a szívünkben – Szeresd élettörténeted, ez az az út, melyet az Úr bejárt veled. Szent Matild német királyné –Az erőslelkű, állhatatos, a jóért mindig tettrekész családanya, életével ismerkedhetünk meg, akitől most is példát lehet venni.

A keresztút mellékszereplői – I. állomás: Jézust halálra ítélik. Pontius Pilátus helytartó sorsáról, megtéréséről, vértanúságáról szóló Jakubinyi érsek úr írása. Pilátus a közmondás után most belekerült a Krisztus világába is. Boldog Carlo Acutis – 15 éves korában meghalt fiatal az ifjak példaképe. Avilai Szent Teréz kvíz. – FIF – programok.

A különös kincsesláda – gyerekeknek kincsfeltárás – Katócától. Derűs oldalról: – Drágám, az orvos tengeri levegőt javasolt a bajomra. Mit gondolsz, hova menjünk? – Szerintem egy másik orvoshoz. – Keresztrejtvény – És a lap Sík Sándor: Őszi fecske c. versével zárul.

7. Szombaton 10 órától ministránsképző.

8. Jövő vasárnap, október 30-án kezdődik a téli időszámítás, azaz hajnal 3 órakor az órát visszaállítjuk 2 órára. A vasárnap és hétköznap az esti szentmisék 18 órakor kezdődnek.

9. Az 1956. október 23-án Budapesten kitört forradalom áldozataira, a meghurcoltakra, a hősökre emlékezünk 16 órától a Kalász negyedi temető előtti kopjafánál a Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetsége szervezésében, majd 18 órától a Gloria Victis emlékműnél méltóságteljes főhajtással és koszorúzással. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése