2022. 10. 29.

Tudomásukra: 2022. október 30.

1. Ma hajnalban kezdődött a téli időszámítás,  az óra mutatóját visszaállítottuk 1 órával. Ezentúl vasárnap és hétköznap az esti szentmisét 18 órakor kezdjük, a többi szentmise időpontja állandó marad.

2. Kedden. Mindenszentek kötelező főünnep. Szentmisét végzünk 6:30, 7:00, 11:00 és 18 órakor.  

A Róm. Kat. temetőben du. 3 órakor vecsernyét tartunk és megáldjuk az új síremlékeket. A világítás lényeges része a temetői szertartás, ezért ebbe is próbáljanak bekapcsolódni.
3. November 1-8. között, naponta egyszer teljes búcsú nyerhető a halottak részére, ha szentségekhez járulunk, meglátogatjuk a temetőt, a templomot vagy kápolnát és elimádkozzuk a Hiszekegyet és a Miatyánkot.
4. Szerdán, Halottak napja. Szentmisét az egyházközség halottaiért végezzük 6:30, 7:00, 11:00 és 18 órakor. Az esti szentmisét az elhunyt papok, kántorok, egyházi személyek, pedagógusok, egészségügyiek és köztisztviselők lelki üdvéért ajánljuk fel.

5. A plébániai hittanórákat csütörtöktől tartjuk.

Csütörtökön VII-VIII. osztályosok részére 4-5 óráig.
A már bérmálkozott ifjaknak csütörtökön 19-20 óráig beszélgetés a hitről.
Pénteken 3-4 ó. III. osztály I. csoportjának.
Pénteken  4-5 ó. a III. osztály II. csoportjának.
Pénteken 19-20 ó. bérmálkozási felkészítő.
6.      Szombaton ministránsképző 10-11 óráig.

7. Kapható a Krisztus Világa folyóirat.

A tartalomból: Békét adj szívünknek… – A háborúról - Ferenc pápa gondolataival. Mit tud öt ujj?A hüvelykujjtól a nyitott tenyérig vezet, tanít, ébreszget Sárközi Sándor atya. Hálával a szívünkben – Szeresd élettörténeted, ez az az út, melyet az Úr bejárt veled. Szent Matild német királyné –Az erőslelkű, állhatatos, a jóért mindig tettrekész családanya, életével ismerkedhetünk meg, akitől most is példát lehet venni.

A keresztút mellékszereplői – I. állomás: Jézust halálra ítélik. Pontius Pilátus helytartó sorsáról, megtéréséről, vértanúságáról szóló Jakubinyi érsek úr írása. Pilátus a közmondás után most belekerült a Krisztus Világába is.  

Boldog Carlo Acutis – 15 évesen meghalt fiatal az ifjak példaképe. A különös kincsesláda – gyerekeknek kincsfeltárás – Katócától. Derűs oldalról: – Atya, miért építették köralakúnak ezt a templomot – kérdezi egy látogató a paptól. – Azért fiam, hogy perselyezéskor a hívek ne bújhassanak el a sarkokban. 
Keresztrejtvény – És a lap Sík Sándor: Őszi fecske c. versével zárul. 
 
Városi hírek:

8.    Ma, október 30-án a Székelyföld  Autonómia Napja. Délután fél hattól a Mikó vár melletti parkolóban örtűzgyújtás.

9.    Pénteken a 18 órakor a Városházán Dr. Szekeres Attila-István:  Címereink a Székelyföldön címmel  tart előadást.


 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése