2023. 09. 02.

Hirdetés: 2023. szeptember 3.

1. Elsővasárnapi szentségimádást tartunk 13:30 órától 18:00 óráig.
2. A jó Isten kegyelméből, Magyarország Kormányának hathatós támogatásával, a plébániánk területén felépítettük és elkészítettük az Angyalkert névre keresztelt óvoda-bölcsődét, melynek ünnepélyes átadását-megáldását szeptember 6-án, szerdán délelőtt 10 órakor  tartjuk. Az új egyházi tulajdonú ingatlan intézményi kialakulása 180 kiskorú gyermek számára biztosítja a keresztény nevelést. 

Az Angyalkert óvoda-bölcsődét Exc. és Ft. Kovács Gergely érsek úr áldja meg, Magyarország kormányának képviselete és a hazai képviselők jelenlétében. Az Angyalkert tanintézményként indulását, működtetését a Kis herceg óvoda biztosítja. 
Ezzel megtettük azt a fontos lépést, hogy Csíkszereda római katolikus iskolalánca kiteljesedjék a bölcsődétől a líceumig.

3. Pénteken, szeptember 8-án a Millenniumi templom örökös szentségimádási napja. Szűz Mária Születése, Kisboldogasszony ünnepe. Szentmisét végzünk 6:30, 7:00 órakor. Szentségimádást tartunk  7:30-tól 19:00 óráig, az esti szentmiséig.

4. Keresztelői felkészítő pénteken 18 órától a felső hittanteremben.

5. A megbérmáltak csoportképei átvehetők a plébánián.
6. Figyelmükbe ajánljuk az Egyházközségi Apostolt és a Hiterősítő három kötetes homiliás könyvet, A, B és C évre, amely 256 önálló szentbeszédet tartalmaz. Megvásárolható az új Kegytárgyboltban és a plébánián.

 

 

 

1 megjegyzés: