2023. 09. 22.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26.

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 26.  

A Szenvedő Lelkek figyelmeztetései – A rózsafüzér-imának is nagyobb jelentőséget kellene tulajdonítani. Nagyon nagy hatalma van. Mária a keresztények segítsége. Lépten-nyomon azt tapasztalom, amikor a Szenvedő Lelkek nevében beszélek, hogy a kihívó öltözködés az erkölcstelenség melegágya. Ezt a dolgot komolyan kell venni, és a nőknek ebben nagy a felelősségük.

A Szenvedő Lelkek azt állítják, hogy az ember lelke már a fogantatáskor jelen van. Azt is kívánják a lelkek, hogy időben készítsünk végrendeletet: nagyon gyakran nemzedékekre kiható ellenségeskedést eredményez, ha nem készül végrendelet, vagy pedig igazságtalan módon fogalmazódik.
Fontos az is, hogy mindenki részt vegyen Isten országának építésében. A szülők felelőssége, ha a gyerekeiket ettől távol tartják. A fiatalok pedig vétkeznek, ha kényelemből nem visznek végbe egy jó cselekedetet.

Kápolna építés – Egy Szenvedő Lélek azt az üzenetet hozta, hogy a Szűzanya kívánsága: Sonntagban épüljön egy kápolna. A helyét is pontosan meghatározta: régebben ott egy Mária tiszteletére emelt tábori kápolna állt. Ezt aztán 1914-ben lebontották egy útépítés miatt. Megmutattam a helyet a lelki vezetőmnek, aki azonnal komolyan vette a dolgot, mert ő is tudta, hogy ott azelőtt valóban egy Mária-kápolna állt. Erre már csak az öregek emlékeztek.

A Rufenen (Rufana) kápolnát 1887-ben Alois Moritz provizor irányításával egy szentképes, letört oszlop helyén, a Türtschbe vezető út mentén emelték a Szűzanya tiszteletére. Az épület hamarosan megroskadt és 1914-ben le kellett bontani. Alfons Matt plébános 1958-59-ben ennek a helyére építtette az új kápolnát. Az alapterülete 7x3 méter; a schlins-i Rauch professzor három kerámiája is helyet kapott benne. A bejárat fölött pedig egy orosz festő képe függ, „Mária és a Szenvedő Lelkek”. A kápolnát tehát a kívánt helyen építették fel, mindenekelőtt az én lelki vezetőm, Alfons Matt kezdeményezésére. Mivel Vorarlbergben még nem volt a Banneux-i Miasszonyunknak szentelt kápolna, a Szűzanya azt kívánta, hogy Banneux-ból kerüljön szobor a kápolnánkba. Ezért Banneux rektora felajánlotta, hogy egy olyan szobrot adományoz Sonntagnak, amelyet Belgiumban Máriának, a „Szegények Anyjának” tiszteletére szenteltek fel. Amikor a kápolna elkészült, egy Szenvedő Lélek a Szűzanya újabb kívánságát tolmácsolta: helyezzenek el a kápolnában egy olyan képet, amely őt, mint a Szenvedő Lelkek irgalmas segítőjét ábrázolja. De ez természetes szépségű festmény legyen, ne valami modern, művészinek nevezett torzkép. 
Arra kértem a Szűzanyát, segítsen keresni egy festőt. Röviddel ezután egy lengyel pap érkezett hozzánk, név szerint Stanislaus Skudrzyk S.J. atya. Amikor előadtam neki az ügyünket, elmondta, hogy ismer egy jó krakkói festőt, Adolf Hyla professzort, aki meg tudná festeni a képet a kívánalmaknak megfelelően. A lengyel jezsuita atya, aki évek óta Hamburgban szolgál, a kezébe vette a dolgok intézését, sőt a finanszírozását is. A kép Krakkóból Londonon keresztül épségben megérkezett Sonntagba. 
1959 májusában, a Szűzanya hónapjában szentelték fel a kápolnát, amely azóta is nyitva áll a Szenvedő Lelkekről megemlékezni kívánó zarándokok előtt. A kegyhely a Nagy Walser-völgy legutolsó faluja felett fekszik gyönyörű környezetben, az Alpok völgyeibe hajló mezőkkel körülvéve, ahol a látogatót nyugalom, fenséges kilátás, virágillat és tücsökciripelés fogadja. Aki, az Isten teremtette természeti szépségek közepette, egy csendes imára szeretne visszavonulni, keresve sem találhatna ennél megfelelőbb rejtett zugot.

 - folytatjuk - 

Előző részek:

Élményeim a Szenvedő Lelkekkel 25.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése