2017. 02. 05.

A látnok

Az Ünnepi Könyvhéten, Bp 2011 júniusában. Fotó: Vadas R.
Ma öt esztendeje halt meg Csurka István. Kétszeres József Attila-díjas író, dramaturg és politikus titulusai mellé én még hozzáteszem: látnok. Mert az volt. Aki rendszeresen olvasta politikai publicisztikáit (javarészt a Magyar Fórum hasábjain), az aligha kételkedhet ebben. Jövőbe látó írások voltak ezek.
Amit a rendszerváltás első éveitől haláláig megjósolt, papírra vetett, ma itt van köröttünk, kevés kivétellel hajszálpontosan. Csak a nevek változtak (n2éha még azok sem), minden ugyanaz: a folyamatok, a módszerek, a tendenciák… Legfőképp a következmények. A történelem ismétli önmagát, és Csurka István jól ismerte a történelmet, ahogyan az egy íróemberhez illő. Már az Antall-korszak elején, amikor a szabad demokraták még sikerrel hazudták magukat kemény antikommunistának, ő pontosan látta, hogy az csak máz. Orbitális hazugság. Igazából egy alig burkolt hatalomátmentés zajlik. Vagy ha úgy tetszik: visszarendeződés, nemzetbomlasztó agysorvasztás liberális köntösben. Ha ezt nem vesszük észre – írta, kiáltotta –: végünk, kaméleonoké lesz az ország. Nem véletlen, hogy a túloldal egyvégtében azon igyekezett, minél kisebbnek lássuk őt, a nagy embert.
Az idő őt igazolta. Mikor az MDF-kormány elbukott, s helyükre nagy fölénnyel és még nagyobb arroganciával visszaözönlöttek a szocialistává lett kommunisták, sokan ráébredtek, mennyire igaza volt Csurkának. De akkor már a pufajkás hirdette az igét, az SZDSZ rátenyerelt a sajtóra (még jobban), az ország kiárusítása pedig végsebességbe kapcsolt. Gyorsan magához tért a hitvány világ. Már az is csoda volt, hogy a Magyar Fórumot életben hagyták.
Három héttel a halála előtt találkozhattam a hetvenhét éves íróval. Már nagybeteg volt, de a terveiről beszélt. Azt mondta, rendkívüli időket élünk, s talán ez az utolsó alkalom, hogy befejezzük az elmulasztott rendszerváltást. Aki teheti, olvassa vissza az írásait!

Pilhál György - magyaridok.hu
**

Csurka István 1998. február 8. a következőket írta: 
"A végső cél a Magyarság kipusztítása. Nem fegyverrel, nem mérges gázzal, hanem pénzügyi politikával, életlehetőségeink elvonásával, mert kell a hely a másoknak. Ez a kor, amelyben élünk különösen az, ami ránk következik a jövendő században a Népvándorlás kora. 
A színes bőrű, mérhetetlen szegénységben élő, de viharosan szaporodó népek keletről nyugatra, délről északra vándorolnak. A nemzetközi nagytőke és a bankok elősegítik ezt a népvándorlást, mert ez az érdekük.
Az USA a NATO-n keresztül már beérkezett Európa közepébe, és most a saját igényeinek megfelelően néplerakatot akarnak csinálni Európa és Oroszország között. Erre pillanatnyilag sajnos Magyarország a legalkalmasabb, mert kasztja – kormányai régen elárulták.
A trianoni határok között Magyarországon húszmillió ember is elfér, de belátható időn belül ebből csak hétmillió lesz a magyar és négymillió cigány, a többi kilenc pedig mindenféle vegyes, akkor Magyarország nemzetközi néplerakat lesz itt a Kárpát – medence közepén, nagyjából ugyanannak a nemzetközi kozmopolita rétegnek a vezetése alatt, mint ma.
Nagyon keserű lesz akkor Magyarnak születni. Megbélyegzettség, üldözés, megszégyenítés és a teljes Magyar történelem eltagadása lesz az osztályrészünk. Nyelvünk helyén vartyogást hallhatunk."

Felvásároljuk Magyarországot (felirattal) - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=UPHCiGL6r-M
2009. szept. 21. - Feltöltötte: pistee0827
Felvásároljuk Magyarországot (felirattal). pistee0827. SubscribeSubscribedUnsubscribe 3737. Loading ...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése