2017. 02. 25.

Hirdetés: 2017. február 26.



1. Ma az Ifjúság vasárnapja. A perselyezés az Ifi iroda támogatására történik.

2. Elhunyt id. Eigel Tibor nyug. tanfelügyelő, egyháztanácsos, városi képviselő, a Szent György Lovagrend priorja, a Férfiszövetség tiszteletbeli elnöke. Érte ma délután 16 órakor imádkozót tartunk a Szent Kereszt templomban. Temetése kedden 14 órakor lesz Borszéken.

3. Az elsőáldozásra készülő gyerekek szüleit találkozóra hívjuk. A találkozót a Millennium-templomban tartjuk kedden 18,30 órakor.

4. Hamvazószerdával kezdődik a nagyböjti szent idő, melynek célja húsvét ünneplésének előkészítése. Szerdán szigorú böjt van, vagyis tilos a hús fogyasztás. A nap folyamán egyszer szabad jóllakni, de megengedett két másik, csökkentett mértékű étkezés. Ennek megtartása a betöltött 18. évtől a megkezdett 60. évig kötelező. A fő étkezés áthelyezhető a megszokottól eltérő időpontra is. A háromszori étkezés alól fel vannak mentve a betegek, a várandós és szoptató anyák, a koldusok, a megerőltető munkát végzők, az utazók, akiket a szigorú böjt akadályozna kötelességük teljesítésében. A nagyböjtben tartózkodjunk mindenféle zajos mulatságtól.

Hamvazószerdán szentmisét végzünk fél 7, 7, de. 11 és 18 órakor.

5. Szerdán 18 órakor Jegyeskurzus.

6. A plébániai hittanórákra várjuk a gyerekeket.

7. Keresztutat végzünk pénteken du. fél 6 órától, vasárnap du. fél 5 órától.

8. Szombaton 10 órakor ministránsképző.
9. Krisztus világa februári száma kapható. Ára 1,50 lej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése