2017. 02. 07.

Vitatkozzunk, de ne szavazzunk!

Kelemen Hunor RMDSZ-elnök azt javasolja a szövetség képviselőinek és szenátorainak, vegyenek részt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) és a Mentsétek meg Romániát Szövetség (USR) által benyújtott bizalmatlansági indítvány vitáján, de ne szavazzanak.
kelemen_hunor_grindeanu_kormany_b 
Kelemen Hunor (fotó: MTI)
Az Agerpres hírügynökségnek nyilatkozva a szövetségi elnök hozzátette, ez egyelőre csak az ő személyes javaslata, az RMDSZ-frakciók keddi együttes ülésén születik döntés ebben a kérdésben.
Kelemen úgy vélekedik, jelen pillanatban nincs esély arra, hogy az indítvány megszerezze a kormánybuktatáshoz szükséges szavazatszámot, hiszen a koalíció 54 százalékos többséggel bír a parlamentben. Ugyanakkor véleménye szerint az indítvány benyújtóinak és aláíróinak nem az a céljuk, hogy átvegyék a hatalmat, hanem hogy vitát kezdeményezzenek.

A szövetségi elnök ismét bírálta a kormányt, amiért a parlament megkerülésével, sürgősségi rendelettel próbálta módosítani a büntetőjogot.

A szövetségi elnök rámutatott, alig kezdődött el a parlamenti ülésszak, nem telt el elegendő idő ahhoz, hogy el lehessen dönteni, működik-e ez a megállapodás vagy sem.
„Eleve arról volt szó, hogy a parlamenti ülésszakok végén – ez esetben a tavaszi ülésszak végén – mérleget vonunk, és amennyiben úgy tapasztaljuk, hogy nem működnek a dolgok, fel lehet bontani a paktumot. De nem lenne túl bölcs döntés felmondani egy ilyen együttműködési megállapodást anélkül, hogy egyáltalán megpróbáltuk volna megtölteni tartalommal. Ettől függetlenül nincs kizárva, hogy egyszer mégiscsak sor kerül erre” – magyarázta Kelemen.

szlkelyhon.ro

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése