2019. 05. 26.

Hirdetés: 2019. május 26.


1. Ma EU-s parlamenti választás van. Tegyünk eleget polgári kötelességünknek és támogassuk jelöltjeinket minél többen. Senki sem lehet közömbös a jövő Európája és nemzetünk jövője iránt.

2. Ma a fél 10-es misén a plébániai hittanórákért hálát adunk.

3. Akik a plébániánk honlapján vagy írásban regisztráltak a pápai szentmisére a csoportos belépőjegyeket átvehetik hétköznap 9 órától 18 óráig a Kegytárgyboltnál. 
Igyekezzenek minél előbb átvenni, hogy a tolongást tudjuk elkerülni. Csütörtökön 19 órakor a jegykiadást lezárjuk.

4. A bérmálkozó lányoknak hétfőn du. 5 órától felkészültségi megbeszélést tartunk 7 óráig a plébánián. A fiúknak ugyanezt kedden du. 5 órától tartjuk.

A bérmaszülők és szülők, akik a tegnap nem tudtak részt venni a megbeszélésen, a tájékoztató lapot átvehetik a sekrestyében.

5. A jövőhéten, kedden és szerdán meglátogatjuk betegeinket.

6. Csütörtökön Urunk mennybemenetele, Áldozócsütörtök kötelező ünnep. Szentmisét végzünk reggel fél 7, 7, 11 és este 19 órakor.

7. Pénteken reggel megérkezik Debrecenből a Szent Koronát ábrázoló virágkompozició a Millenniumi-templom térre és a Szent László ereklye, melynek állandó őrzése a Szent Kereszt templomban lesz. Innen szombaton reggel kivisszük a somlyói Kegytemplomba, majd vissza is hozzuk. Pünkösdig itt lesz látható.

8. Pénteken már keresztalják érkeznek templomainkba. 18 órától a Millenniumi templomban bemutatkozik a 777blog.hu hír – és blogoldal csapata. 2016-ban indultak Céljuk a keresztény értékek mellett elköteleződve híreket közölnek, interjúkat készítenek, blogolnak, zenét ajánlanak, programlehetőségeket mutatnak be.

9. Péntek este elvégezzük a szombat reggelre előjegyzett szentmiséket. Az érdekeltek tartsanak hozzá. Péntek estétől csendes imádkozó, szentségimádás mindkét templomban szombat reggelig.

10. A Szentatya miséjére, szombaton, június 1-jén reggel 6,30 órakor indul a mi keresztaljánk (templomi zászlóval, székely és magyar zászlóval) a Millenniumi templom-térről a Salvator-domb Hármashalom oltárával szemközti, sárga jelzésű 3-as szektorba. Híveink útközben is csatlakozhatnak a vonuló keresztaljához, hogy együtt érkezzünk meg 9 és 10 óraközt a beléptető kapukhoz és tudjuk elfoglalni a nekünk kijelölt helyet.

11. Megjelent a Krisztus világa júniusi színes száma, gazdag tartalommal.  A hátsó lapon a pápai szentmise helyének hivatalos helyszínrajzát és a tudnivalókat találják a kedves hívek.

12. Pénteken az elsőáldozók két csoportjával hársfát ültettünk Ferenc pápa tiszteletére.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése