2019. 09. 07.

Hirdetés: 2019. szeptember 8.


1. A tegnap Kassán négy nemzet fiai közösen emlékeztek meg a három Kassai vértanú halála 400. évfordulóján. Szent Pongrácz Isván jezsuita pap erdélyi magyar nemesi családban született Alvincen, Gyulafehérvár mellett. Ő egyházmegyénk első szenttéavatottja. Körösi Márk esztergomi kanonok horvát származású volt, Grodecz Menyhért jezsuita pap lengyel nemzetiségű. Érsekségünket Tamás püspök úr képviselte.
2. Ma Kisasszony napja, Szűz Mária születése. Évközi 23. vasárnap. Ha a szentek ünnepei vasárnapra esnek, akkor a szentmisét a vasárnapról vesszük.
3. Holnap az iskolaiév kezdete. Tanévnyítók mindenütt. Vigyázzünk a gyerekekre az utakon és járdákon. Imádkozzunk értük, hogy az időt nagyon jól tudják kihaszmálni képességeik kibontakoztatására.
4. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor.
5. Szombaton kettős ünnepünk van: A Szent Kereszt templom búcsúja és örökös szentségimádás. Két búcsús misét tartunk. Délelőtt ½ 11 órakor és este 7 órakor. A de. Misén Ft. Csedő István ny.. plébános prédikál, az esti misén P. Bátor Botond ezüstmisés pálos atya. Szombaton van plébániánk örökös szentségimádása, amit reggel 8-10 óráig, és 12-18 óráig tartunk a Szent Kereszt templomban.
6. Megjelent a Krisztus világa folyóirat szeptemberi száma. Tartalmából: A kimondott szó és az idő értékelése. Megismerhetjük a katolikus hitbuzgalmi egyesületek köyül az Oltáregylet-Nőszövetség múltját és jelenét, valamint az új egyesület szabályzatát. Bőven szóhoz jutottak az ifjak is. A lap ára 2 lej.
7. Új évfolyam indul kortól függetlenül a Márton Áron Teológiai Képzőn. A képzés ingyenes. A három éves képzés által jobban megismerhetjük hitünk igazságait. Beiratkozni  a plébánián lehet és Ferenz Attila tanár úrnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése