2019. 10. 12.

Hirdetés: 2019. október 13.


1. Október 13-án, a Millenniumi templom búcsúja fél 1 órakor. Ezért a 11 órás mise kimarad. 

2. A plébániai hitoktatás:
Templomszentelés 2003. okt. 18. - Makovecz
Kedden: az előkészítősök, az I és a II. osztályba járó gyerekeknek 3-4 órág, 4-5. óráig a IV-V. osztályosok részére.

Csütörtökön 4-5 óráig a VI-VII-VIII. osztályosoknak. Az ifjúság órája csütörtök este fél 8-tól.

Az elsőáldozók I. csoportjának pénteken 3-4. óráig, a II. csoportba járóknak 4-5 óráig felkészítő.

A bérmálkozásra készülőknek péntek este 19-20 óráig felkészítő.

3.   Október 17-én, csütörtökön este fél nyolctól a Segítő Mária Kollégiumban (piac mellett) imaestre kerül sor Tiszta szerelem  - Lehetéges? címmel. Az  imaest célja : imádkozni a tisztaságban megélt párkapcsolatokért, házasságokért, a jövőért, az újrakezdés kegyelméért. Érdeklődni lehet Farkas Ibolya szociális testvérnél a 0745390189-es telefonszámon.

4. Október 17-én, csütörtökön 19:00 órától a Háromszék Táncegyüttes Tiszta című vendégelőadását tekintheti meg a nagyérdemű a Városi Művelődési Házban. Jegyek előre válthatóak a Csíki Mozi jegypénztárában vagy az előadás előtt a Városi Művelődési Házban.  

5. Október 18-án, pénteken délelőtt 10 órakor az „Egymillió gyermek együtt imádkozik a békéért és az egységért” nevű kezdeményezéshez társulva, templomainkban iskolás gyerekekkel együtt imádkozzuk a rózsafüzért. Bővebben: A rózsafüzér ereje
Hétköznap este fél 7 órától rózsafüzért imádkozunk.

6. Pénteken keresztelői felkészítő du. 6 órakor.

7. Szombaton ministránsképző de. 10 órakor.

8. Az Egyházközségi Apostol a Szent Kereszt Főplébánia hetilapja 2004. október 17-én indult második útjára. Az Apostol 15 éves, ezért ünnepi számot vehetnek a kedves hívek a kezükbe. Benne megtalálhatják az 1948. Vízkeresztjén megjelent első lapszámot és a Világosság rózsafüzérét is. 
A lapban, volt munkatársaink vallallomásait olvashatják, még a bakikról is. A gyermekeknek fontos, hogy a lap 7. oldalán újra indítotottuk a Kérdéseket. A megfejtéseket csütörtök reggelig kell eljuttatni a plébániára. A jól válaszolók pedig részt vesznek jövő vasárnap a fél 10-es mise végi sorsoláson.

Jövőt összevarró október – Ferenc pápa csíksomlyói tanácsáról, továbbá Kányádi Sándorra emlékezveVersei minden nap velünk vannak címen, Mirk László tanár úr a gyermekhallgatóságát könnyen szóra biró, meséltető, feleleteket váró költőt és verseit idézi. Külön a családoknak ajánljuk a gyermekkori félelmekről és orvoslásáról szóló cikket, és egy magyar népmesét. Nem utolsó sorban Szent XXIII. János humorát és a fejtörőt. A lap ára 2 lej.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése