2019. 10. 26.

Könyv Márton Áron közbenjárásáról


Könyvbemutató október 28-án a csíkszeredai Millenniumi-templomban 18,30 órakor.

Márton Áron a mi „szent” püspökünk Napló egy csodáról címmel jelent meg Darvas-Kozma József összeállítása. 
A történet, hogy Mihai Zoltán Lajos, 26 éves segédlelkész, 2009. szeptember 27-én többszörös sérülést szenvedett közúti baleset következtében. Elsőfokú 1/3-as nyílt törés a bal lábszáron. Zárt akut traumás agysérülés, subarachnoideális vérzés, mely az agykamrákat elárasztja. Többszörös agyi zúzódás... kómás állapot... (Kórházi jelentés)

2009. szept. 27-én este imahadjáratot indítottunk a csipkebokor levelezőlistán, Márton Áron püspök atya égi közbenjárását kérve, Zoltán életéért.”

A csíkszeredai Kórházban készített CT-t a helyi orvosok a marosvásárhelyiekkel közösen értékelték ki. Az egyik vásárhelyi orvos azt mondta: „Meghalni ne hozzák ide”.

Szeptember 29-én Gyulafehérváron az erdélyi Róm. Kat. Püspükség 1000 éves fennállását ünnepeltük számos külföldi és hazai vendég jelenlétében. Ekkor Magyarország romániai nagykövetéhez, dr. Füzes Oszkárhoz fordultunk, és a főkonzulok mellett az orvosok segítségét is kértük. Néhány óra alatt döntés született, hogy helikopterrel Budapestre szállítjuk az OBSI-be.

Dr. Szabó Béla csíkszeredai főkonzul később elmondta, hogy szeptember 29-én este 22 órakor ő is 99%-ra elbizonytalanodott, mert senki sem látott semmilyen esélyt Zoltán életben maradására. Olyasmit mondtak innen-onnan neki az „illetékesek”, hogy meghalni Bp-re vinni, ez "leégést" jelent. De ő az 1%-ra gondolt, amit a plébános képviselt, és arra hogy hátha ez az 1% az igaz. „És jól döntöttünk, mert megadtuk Istennek az esélyt, hogy cselekedjék.”

E könyv, Isten Szolgája Márton Áron püspök égi közbenjárásáról és az élet-halál mezsgyéjére került Ft. Mihai Zoltán Lajos segédlelkész meggyógyulásáról szól. Tartalmazza a csíkszeredai és budapesti orvosi jelentéseket, a napról-napra készített beszámolókat, az imahadjáratba bekapcsolódók írásait, így az egész könyv a balesetett szenvedett káplán csodálatos gyógyulásának hű dokumentuma. Hisszük, hogy aki végig olvassa, megérti a napló címét, Isten hatalmát és a szentek közösségét...

A könyvet felterjesztettük a Főegyházmegyei Hatósághoz Isten Szolgája Márton Áron püspök boldoggáavatási eljárásával megbízott hazai posztulátornak. 
A könyvbemutatóval - Áron püspök életszentségét világító jelként állítjuk kortársaink elé, tanítását pedig követendő életfeladatnak.
Kemény kötésű könyv, 184 oldal, A 5-ös formátumú, a Tipographic nyomda terméke.  Megvásárolható a csíkszeredai Szent Kereszt Plébánián és a Kegytárgyboltban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése